7.6.2017

Bernhardille kunniamaininta Pietarin kilpailussa

ProfMasterOK-kilpailu Pietarissa 22.-25.5.2017

Rakennusalan opiskelija Bernhard ”Benkku” Valentin osallistui toukokuun lopulla Pietarissa rakennusalan ja kaupunkitalouden ammattiopistossa järjestettyyn ProfMasterOK-kilpailuun. Mukana matkalla olivat myös rakennusalan opettaja Mika Lepistö ja koulutusvientivastaava Noora Juuti.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä 23.5. kilpailtiin laatoituksessa ja raappauksessa. Päivän päätteeksi risteiltiin Pietarin kanavia pitkin. Toisena päivänä 24.5. oli luvassa esittävän taiteen osio (laulu, tanssi, videoesitys, runo jne.), jossa Bernhard kertoi Taitaja-kilpailuvalmennuksestaan. Kilpailu huipentui toisen kilpailupäivän iltana konserttitalossa järjestettyyn konserttiin, jossa päätähtinä olivat itse kilpailijat esityksineen.

Kilpailussa oli 34 osallistujaa eri puolilta Venäjää ja Suomea sekä Kazakstanista ja Valko-Venäjältä. Suomalaiset opettajat ottivat osaa tuomarityöskentelyyn ja pääsivät näin vertailemaan eri maiden käytänteitä. Opiskelijoille kilpailu tarjosi hienon kokemuksen testata omaa osaamistaan sekä tutustua oman alan opiskelijoiden muista maista. Puhelinnumeroita ja some-yhteystietoja vaihdeltiinkin vilkkaasti aina päivän päätteeksi.

Bernhard ei yltänyt mitalisijoille, mutta hänet palkittiin kunniamaininnalla ammattimaisesta asenteesta. Suurin anti hyvän harjoituksen lisäksi oli uuteen kaupunkiin, venäläiseen kulttuuriin sekä uusiin ihmisiin tutustuminen. Bernhard totesikin matkan loppupuolella, että hän tulee Pietariin vielä uudelleen.

Teksti ja kuvat: Noora Juuti

Kuvassa: Mika Lepistö, Noora Juuti ja Bernhard Valentin Pietarin kanava risteilyllä.

Jaa sivu