29.4.2019

Esedu mukana valtakunnallisessa pyöräilyviikossa

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 4.-12.5.2019. Pääteema on tänä vuonna pyörämatkailu, painottuen oman kunnan ja lähialueen pyörämatkailukohteisiin ja -mahdollisuuksiin. Pyöräilyviikko sisältää kaikkiaan 10 erilaista teemapäivää, mutta haluamme nostaa niistä muutamat esiin ja haastaa kaikki esedulaiset mukaan teemapäiviin. Toivomme, että moni esedulainen tarttuu pyöräilyviikon haasteisiin, ja matkaa kohti kesää polkupyörällä rullaten.

Voit jakaa oman pyöräilyviikkosi haastesuorituksista kuvan Facebookiin tai Instagramiin. Käytä kuvassa tageja #esedu ja #pyöräilyviikko.

Esimerkkejä pyöräilyviikon teemapäivistä:

 

Pyöräilyviikon avaus ja Pyörä kuntoon -päivä la 4.5.

Olethan tarkistanut pyöräsi kunnon kesää silmällä pitäen? Nyt on aika pumpata renkaat ja öljytä ketjut.

HUOM! Torstaina 9.5. Mikkelin torilla mahdollisuus saada neuvoja pyörän huoltamiseen ja hankintaan. Pienimuotoiseen huoltoon myös mahdollisuus (renkaiden ilmaus ja ketjujen rasvaus). Jos oma pyörä on jo aikansa elänyt, voit sen myös torstaina viedä torille, sillä siellä on vanhojen pyörien ja pyöränromujen vastaanottopiste. (Lisätietoa uutisen lopussa.)

Perhepyöräilypäivä su 5.5.

Sunnuntain kunniaksi nappaa koko perhe ja ystävät mukaan, ja pyöräilkää yhdessä sunnuntaipiknikille.

Pyörällä töihin -päivä ti 7.5. ja Pyörällä kouluun -päivä ke 8.5.

Haastekampanja kouluille ja oppilaille. Haastamme kaikki esedulaiset tulemaan sekä tiistaina että keskiviikkona mahdollisuuksien mukaan pyörällä töihin. Lisätietoja: www.pyorallakouluun.fi

Lahjoita vanha pyöräsi eteenpäin

Uutta työtä ja osaamista kiertotaloudesta- ja Meijän Mikkeli -hankkeet järjestävät pyörien uusiokäyttöön ja kierrätykseen painottuvan tapahtumapisteen maakuntapäivän yhteyteen Mikkelin torille torstaina 9.5. Pisteellä Mikkelin Toimintakeskus ry myy kunnostettuja pyöriä sekä ottaa vastaan vanhoja pyöriä ja pyörän romuja. Toimintakeskus kunnostaa palautetut pyörät uusiokäyttöön tai käyttää varaosiksi. Lasten ja nuorten pyörät toimitetaan Hope ry:n kautta lapsiperheille.

Tapahtumapisteellä annetaan vinkkejä polkupyörien huoltoon, korjaamiseen ja kierrätykseen. Paikalla on mahdollisuus saada myös kevyttä pyöränhuoltoa sekä tietoa liikenneturvallisuudesta. Vinkkejä uuden pyörän hankintaan antaa Polkupyörä Etappi. Etappi järjestää paikallaolijoille mahdollisuuden kokeilla sähköpyöriä.

Lahjoita ylimääräinen pyöräsi kiertoon pyöräilyviikon aikana (6.-10.5.2019), myös käyttökelvottomia vastaanotetaan

UTK-hanke osallistuu pyöräilyviikkoon järjestämällä vanhojen pyörien ja pyörän romujen keräyksen yhteistyössä koulujen ja oppilaitosten kanssa. Esedu ja Toimintakeskus keräävät lahjoitetut pyörät kouluilta pyöräilyviikon aikana. Ilmoitukset ja kuljetuspyynnöt Esalle (puh. 044 711 5356 tai esa.kohvakka@esedu.fi).

Iloisia pyöräilykilometrejä kaikille esedulaisille! Muistetaanhan se kypärä päähän. 🙂

Jaa sivu