23.2.2018

Opiskelijat menestyivät NY-semifinaalissa

Meidän opiskelijamme niittivät kunniaa NY-semifinaalissa keskiviikkona 21.2. Kauppakeskus Stellassa.

Kilpailuun osallistui reilut kaksikymmentä uutta nuorten perustamaa yritystä. NY-yritykset esittelivät toimintaansa sekä myivät tuotteitaan ja palveluitaan kolmen tunnin ajan. Tuomaristo valitsi kolme yritystä alueen edustajiksi Helsingin valtakunnalliseen finaaliin, yhden kultakin kouluasteelta.

Esedun opiskelijoista finaaliin pääsi Pulla ja Pätäkkä NY. Toisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijoiden perustama yritys työllistää kaksi luokkaryhmää, eli peräti 21 opiskelijaa. Yritystä oli edustamassa Jenniina LiukkonenSiiri PaavilainenSaara Paavilainen ja Eetu Mouhu.

Finaalipaikkojen lisäksi tapahtumassa palkittiin myös muissa kategorioissa sekä jaettiin kunniamainintoja. Alla Esedun opiskelijoiden saavutuksia:
Santeri Järvinen, Särmä Puu NY voitti sekä parhaan palvelun, että parhaan messupisteen kategoriat.
Yleisön suosikin parhaasta asiakaspalvelusta voittivat Sari Piekäinen ja Julia Tiihonen, Oma Aika NY.
Parhaita myyjiä palkittiin useampi, heistä yksi oli pieksämäkeläinen Eetu Argillander, Huoltoukot NY:stä.
Kunniamaininnan sai Jonna Huopalainen, Auttavat Kädet NY.

Haastattelimme muutamaa yritystä tapahtumassa.

Siiri Paavilainen (toinen vasemmalta), leipuri-kondiittori – Pulla ja Pätäkkä NY

Valmistamme leivonnaistuotteita laidasta laitaan. Täällä tapahtumassa meillä on nyt Ranska-teema. Alusta asti meitä on kiinnostanut yritystoiminta. Motivaationa tähän NY-yrittämiseen toimi lähtö Ranskaan elintarvikemessuille. Siihen tarvittiin rahoitusta, ja se saatiin kerättyä tämän yrityksen kautta. Sieltä tuli tämä semifinaali teemakin! Tämä on ollut niin positiivinen kokemus, että uskon, että lähdemme mukaan yritystoimintaan myös tulevaisuudessa. Kiinnostavaa olisi olla vastuussa itse omista päätöksistään.


 

Juho Hirvonen, Eetu Argillander, Ville Makkonen, metsäkoneenkuljettaja – Huoltoukot NY

Olemme pieksämäkeläinen kiinteistönhuollon ja metsänhoidon NY-yritys. Yritysidea lähti ihan suoraan kysynnästä. Metsänhoidollisesti pääsääntöisesti raivaustöitä, taimenistutuksia sekä polttopuita mökkiläisille. Toki myös muille niitä tarvitseville. Kiinteistönhuollon puolella lumitöitä, meillä on siihen traktori, jossa on lingot ja kaikki varustelut.
Töihin kuuluu tällä hetkellä Pieksämäen kampuksen asuntolan kiinteistönhoitotyöt, rikkinäisten lamppujen
vaihtaminen ynnä muut. Meillä on vuoden mittainen sopimus kampuksen kanssa asuntolasta ja kiinteistönhoidosta. Esimerkiksi aurataan parkkipaikkoja, että pääsee opettajat autoilla töihin. Palveluita on tarjolla myös yksityisille. NY-yrittäjänä olo on kyllä lisännyt mielenkiintoa yrittäjyyteen. Katsotaan sitten armeijan jälkeen, eiköhän se jossain vaiheessa ole oma yrityskin ajankohtainen. Hommia kyllä riittää! 

 

 Santeri Järvinen, artesaani – Särmä Puu NY

Suunnittelen ja valmistan puista Design-tuotteita. Pienestä pitäen olen ollut kiinnostunut puutöistä ja rakentelusta. Aika luonnollisesti siitä sitten siirryin tälle alallekin. Suunnitelmissa on koulun jälkeen perustaa omaa yritys, joten tämä NY-toiminta on hyvää pohjustusta siihen. Näkee, millaista tämä yrittäjyys sitten oikeasti on.

Katso lisää kuvia tapahtumasta FB-albumistamme!

Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämässä NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa nuoret pyörittävät lukuvuoden ajan oikealla rahalla toimivia NY-yrityksiään.

Uskalla Yrittää -finaali Helsingissä 18.-19.4.2018.
Toisen ja korkea-asteen voittajat edustavat Suomea Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018.

Tapahtuman Mikkelissä järjesti YES-Etelä-Savo ja Shake-innovaatiokokeilujen uusi malli-hanke. Shake-hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Teksti: Saara Purhonen (amk-harjoittelija)
Kuvat: Marika Auvinen

 

 

 

Jaa sivu