27.2.2018

Esimiehet hakevat lisää sykettä työhönsä

Esedun johto ja päälliköt hakevat lisää sykettä työhönsä. Esimiesporras on lähtenyt mukaan maakunnalliseen liikuntakampanjaan ”Sykettä Etelä-Savoon”, jonka tavoitteena on kannustaa terveellisiin elämäntapoihin.

Kampanja sai alkunsa viime vuoden lopulla, kun Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin johtajaylilääkäri Panu Peitsaro haastoi maakunnan julkishallinnon johtajat mukaan kampanjaan. Taustalla on ajatus, että hyvä kunto ja liikunta vaikuttavat merkitsevästi työkykyyn ja henkiseen hyvinvointiin.

Peitsaron mukaan satsaus liikunnallisuuteen on valinta, joka johtaa parempaan työ- ja toimintakykyyn, arjen jaksamiseen sekä terveellisempään elämään.

”Esimiehet kestävät paremmin kehässä, kun ovat hyvässä kunnossa” – toimitusjohtaja Arja Seppänen

Esedun toimitusjohtaja Arja Seppänen luki kampanjasta netistä ja innostui. ”Organisaatiomme esimiehet ovat minulle niin tärkeitä, että haluan, että he pitävät itsestään huolta. Esimiehet kestävät paremmin kehässä, kun ovat hyvässä kunnossa”, kertoo Seppänen hymyssä suin.

Kampanjassa on mukana Tanhuvaaran Urheiluopisto, joka tarjoaa mm. erilaisia tukipalveluja, ravinto-ohjausta ja kehonkuntomittauksia. Tanhuvaaran työhyvinvointipäällikkö Sami Piisilä oli puhumassa aiheesta esimiehille helmikuussa.

”Jokaisella voi olla omat tavoitteensa kampanjassa. Tavoite voi liittyä liikunnan lisäämiseen, terveellisempään ravintoon, riittävään lepoon tai parhaimmillaan kaikkiin näistä”, kertoo Piisilä.

Kampanjassa mukana olevilla on käytössään nettipalvelu ja mobiilisovellus, jonne omia suorituksia voi kirjata.  Piisilä kuitenkin muistuttaa, että kyseessä ei ole kilpailu, eikä suorituksia ole mikään pakko merkitä. ”Tämä kannattaa ottaa hienona mahdollisuutena hoitaa omaa terveyttä.”

Talouspäällikkö Arja Silonsaari on mukana tyytyväisellä mielellä. ”Kyllä tämä motivoi. Nyt tulee kiinnitettyä enemmän huomiota omaan liikkumiseensa.”

Kampanjan nettipalvelussa on voinut asettaa itselleen viikkotavoitetason. Suorituksia kirjatessa palvelu näyttää prosentuaalisesti viikkotavoitteen toteutuman. ”Siihen tähtään, että saan viikottaisen liikuntatavoitteen täyteen”, kertoo Silonsaari.

Silonsaari on harrastanut liikuntaa jo ennen kampanjaa. Eniten hänellä tulee hyötyliikuntaa työmatkoista ja koiran ulkoilutuksesta. Talvisin talouspäällikkö hiihtää ja sulan maan aikana juoksee. Viikottaiseen ohjelmaan kuuluu myös jooga.

Kampanjan alkaessa Silonsaari poti flunssa ja siksi viikkotavoite tuli asetettua aika alhaiseksi. ”Tarkoitus on nyt korottaa tavoitetta ja saada näin itse vielä enemmän liikkeelle.”

Sykettä Etelä-Savoon –kampanjassa on mukana noin 70 henkilöä, 20:sta eri organisaatiosta. Mukana olevista organisaatioista Esedulta on eniten mukana henkilöitä, kaikkiaan 15 esimiestä. Hyvä Esedu ja meidän esimiehet! 🙂

Teksti: Laura Salonen
Kuva: Esedun kuva-arkisto; henkilökunnan tykyiltapäivä huhtikuussa 2016

Jaa sivu