5.12.2019

Grüne Woche-messuruokaa tarjolla Esedulla ke 18.12.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun ravintola- ja catering-alan sekä matkailualan opiskelijat suuntaavat kansainväliseen vaihtoon Grüne Woche -messuille tammikuussa 2020. Vaihtojaksonsa aikana opiskelijat urakoivat Suomen messuosaston ravintolassa parin viikon ajan. Grüne Woche -messut ovat maailman suurimmat elintarvikemessut.

Suomen osaston messuravintolasta Saksan messuilla vastaa mikkeliläisen Ravintola Vaihan ravintoloitsija Teemu Kaijanen. Mukaan lähtevät myös Vaihan kokki Otto Kasurinen sekä tarjoilija Teemu Tolvanen. Esedun matkailualan opettaja Niina Liukkonen lähtee saattamaan opiskelijat Berliinin sekä opastaa opiskelijat työtehtäviin messujen alussa. Ravintola- ja catering-alan opettaja Anne Piispa viettää messujen loppuajan Berliinissä opiskelijoiden kanssa.

Kaijanen sekä Esedun väki järjestää nyt joulukuussa Esedulla käytännön harjoittelutilanteen messuruokien valmistuksen ja tarjoilun osalta. Keskiviikkona 18.12. klo 10.30-12.30 Esedun Otavankadun toimipisteen lounasravintola Ilona muuntuu messuravintolaksi, ja opiskelijoille, henkilökunnalle sekä ulkopuolisille ruokailijoille tarjoillaan messuille suunnitellut ruoat.

Kaikki messuilla tarjoiltavat ruoat on valmistettu eteläsavolaisista lähialueen raaka-aineista Ravintola Vaihan resepteillä. Ulkopuolisille asiakkaille lounaan hinta on 6,50 €. Lounasannokseen kuuluu yksi pääruoka ja yksi jälkiruoka annosteltuina, juomat, salaatti sekä leivät.

Grüne Woche menu

Muikkukukkonen & hyrskykurkkua, grüne sose savolaisittain
Perinteistä lohikeittoa Puumalan lohesta, ruiskrutonkeja
Nokkosblini, punajuurikvinoaa, herkkutattikreemiä
Ruispaneroituja Saimaan muikkuja, muhennettua ruohosipuliperunaa, puolukkakompottia
Mustaherukalla karamellisoitua Kuvalan tilan possunkylkeä, lämmintä hapankaalisalaattia, säräjuuresta
Yön yli haudutettua Pienikankaan tilan Highlanderia portterikastikeessa ja perunasalaattia

Spelttilettuja, ruusunterälehti-mansikkahilloa, vaniljakermaa
Mustikkarättänä ja kuusenkerkkäjäätelöä

Juustokakkua, lakritsaa ja lakkaa

Jaa sivu