20.9.2018

Hyvinvointi virtaa amiksella

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla järjestetään syyskuun lopulla Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -tapahtuma. Tapahtuma on osa valtakunnallista ammatillisissa oppilaitoksissa vietettävää teemaviikkoa.

Opiskelijoiden hyvinvointitapahtumassa tuodaan monipuolisesti ja toiminnallisesti esille terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja. Tapahtuman toiminnalliset rastit on tarkoitettu Esedun ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Yleisölle on avoinna hyvinvointimessut Otavankadun toimipisteen pääaulassa.

Liikenneturvan rastilla havainnollistetaan törmäysvaa’an avulla, miten törmäyksessä tavaroiden ja ihmisten paino moninkertaistuu. Rastilla muun muassa havainnollistetaan millä voimalla ihminen sinkoutuu autosta, jos ei käytä turvavyötä. Konstaapeli Reinikainen haluaa keskustella nuorten kanssa omalla rastillaan ajankohtaisista, nuoria koskettavista, asioista.

Etelä-Savon Liikunta osallistuu tänä vuonna hyvinvointitapahtumaan yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. EsLin ja kumppaneiden rastilla Kamppailuareenalla on tarjolla liikunnallista toimintaa. Muita rasteja tapahtumaan tulevat pitämään Estery ry:n Hyvä pomppu –hanke, joiden rastilla on kaksi erilaista pakohuonepeliä sekä Esedun lähihoitajaopiskelijat, joiden rastilla käsitellään onnellisuutta.

Hyvinvointivirtaa-tapahtuman yhteydessä järjestetään myös Hyvinvointimessut, joilla toimintaansa esittelevät mm. seuraavat tahot: Tuomiokirkkoseurakunta, Viola ry, Mikkelin seudun mielenterveysseura ry, Pelituki-hanke, Rikosuhripäivystys sekä XAMKin Yhessä –hanke.

Hyvinvointivirtaa Esedulla
torstaina 27.9. klo 8-16
Esedu, Otavankatu 4, Mikkeli

Lisätietoja:
opinto-ohjaaja Sanna Siitonen puh. 050 389 1207
markkinointisuunnittelija Marika Auvinen puh. 044 711 5511

 

Jaa sivu