8.2.2018

Sarjayrittäjä Laine innostaa työnhakijoita RekryON:ssa

Mikkelistä lähtöisin oleva yrittäjä Johannes Laine luonnehtii itseään innostujaksi ja unelmien toteuttajaksi. Laine innostaa työnhakijoita  RekryON-tapahtumassa torstaina 8.2.2018.

”Elämän pitää olla hauskaa! Haluan tuottaa elämyksiä ja hyvän mielen sekä itselleni että muille”, kuvailee Johannes Laine elämänfilosofiaansa.

Laine on vasta 28-vuotias, mutta on mukana jo monessa eri yrityksessä. Laine on yrittäjänä tai osayrittäjänä muun muassa marokkolaisessa ravintolassa, raakakakkuyrityksessä, vegaanikahvilassa ja pakettiautovuokrauksessa. Tuorein kahvilayritys avasi ovensa tammikuun puolivälissä Tukholmassa.

Yhdessä saa enemmän aikaiseksi

”En tee ikinä mitään yksin”, toteaa sarjayrittäjä kysymykseen, miten hän ehtii hoitaa kaiken. ”Yhdessä tekeminen on se juttu. Valitsen oikeat ihmiset ympärilleni. Yhdessä saamme enemmän aikaiseksi.”

Laine kannustaa muitakin tutustumaan ihmisiin ja hyödyntämään suhteita. Hän painottaa verkostoitumisen merkitystä. Laine on itse äärimmäisen kiinnostunut ihmisistä ja laajentaa omaa verkostoaan aina kun mahdollista.

”Sellaista haastetta ei olekaan, mihin omasta verkostostani ei löytyisi ratkaisua”, vakuuttaa Laine.

Omien yritystensä kautta Laineelle on kertynyt roppakaupalla kokemusta eri liiketoiminnoista ja työntekijöiden palkkaamisesta. Laine tuleekin puhumaan ja innostamaan mikkeliläisiä työnhakijoita RekryON-tapahtumaan torstaina 8.2.2018.

Unelmat on toteutettavissa

Laine haluaa valaa työhakijoihin erityisesti itseluottamusta. ”Unelmat toteutuvat, kun vain jaksaa tehdä riittävästi töitä niiden eteen. Usein kysymys on vain omasta päätöksestä ja siitä, että viitsii nähdä vaivaa tavoitteiden saavuttamiseksi.”

Työnhakijoille on luvassa myös konkreettisia vinkkejä työnhakuun. ”Itse en koskaan palkkaisi ihmistä, jonka kädenpuristus on kuin kuollut lahna! Napakka kädenpuristus ja katse toiseen silmiin on ensiarvoisen tärkeää työhaastattelussa”, vinkkaa Laine.

Jyväskylän Tiimiakatemian kasvatti kehuu vuolaasti opinahjoaan. ”Onneksi löysin Tiimiakatemian. Siellä minulle vasta valkeni, mitä yrittäjyys on ja mitä kaikkea voin sen avulla tehdä”, hehkuttaa Laine.

Yrittäjyys meinasi imaista nuoren miehen kesken opintojen. Laine perusti ensimmäisen todellisen yrityksensä, jäätelökioskin, 21-vuotiaana. Siitä se sitten lähti.

Nyt yrityksiä on niin paljon, ettei yrittäjä itsekään meinaa pysyä laskuissa mukana.  Tradenomiksi valmistuminen jäi Laineelta roikkumaan useaksi vuodeksi, mutta viime vuonna sarjayrittäjä sai hoidettua senkin asiaan maaliin.

Laine tituleeraa itseään onnelliseksi unelmien toteuttajaksi. Mutta mikä saa tämän iloisen tehopakkauksen onnelliseksi? ”Tehdä sitä mitä haluaa, tuottaa elämyksiä ja hyvää mieltä itselle ja muille, urheilu ja moni muu asia.”

Johannes Laine RekryOnissa to 8.2. klo 12.30, klo 13.15, klo 14 ja klo 15.

Teksti: Laura Salonen
Kuva: Johannes Laineen arkisto

RekryOn Mikkelissä  7.-8.2.2018 klo 13-17

Esedu, Otavankatu 4, Mikkeli

Lisätietoa: www.rekryon.fi

 

 

 

Jaa sivu