10.8.2016

Kaarnioja saa JET-opinnoista eväitä johtamiseen

Hyvä henkilöstöjohtaja on helposti lähestyttävä, eikä hän voi olla täysin irrallaan substanssiosaamisesta. Siihen ei myöskään parane tuudittautua, että kaikki olisi hyvin. Kehitettävää ja parannettavaa riittää työyhteisössä koko ajan.

Tätä mieltä on Puolustusvoimien palvelukeskuksen sektorijohtajana Mikkelissä työskentelevä Sari Kaarnioja. Hän suorittaa parhaillaan Etelä-Savon ammattiopistossa Johtamisen erikoisammattitutkintoa (JET).

”Yksikkömme tuottaa muun muassa IT-tukipalveluita, jossa työn luonne on raastava ja asiakaspalvelussa työskentelevät ovat välillä kovilla. Esimiehen on pyrittävä luomaan toimivat työskentelyolosuhteet ja turvattava työssä jaksaminen. Helppoa se ei aina ole. Varsinkaan kun organisaatio ei pysty järjestämään esimerkiksi lisää virkoja”, myöntää Kaarnioja.

Hän on ollut Puolustusvoimien palveluksessa jo 20 vuotta. Alun perin hän meni Puolustusvoimiin suoraan koulun penkiltä mikrotukihenkilöksi. Vuosien varrella tehtävät ovat vaihtuneet. Parhaiten Kaarnioja sanoo viihtyvänsä juuri esimies- ja johtamistehtävissä, joissa hän on ollut vuodesta 2009 alkaen. Tällä hetkellä hänellä on yhdeksän alaista. He työskentelevät Mikkelissä ja Tampereella. Etäjohtamisen haasteet ovatkin tuttuja Kaarniojalle.

”Myös kulttuurierot ovat selkeät. Mielenkiintoiseksi henkilöstöjohtamisen tekee meillä myös se, että Mikkelissä alaiseni ovat pääsääntöisesti miehiä ja Tampereella naisia. Miesten ja naisten luonteet ovat erilaisia, mutta yhteistä on se, ettei asiantuntijoita voi johtaa käskyttämällä”, sanoo Kaarnioja.

Lehti-ilmoitus joka kolahti

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kaarnioja opiskelee työn ohessa jotain näin mittavaa. ”Kun näin lehti-ilmoituksen JET:n alkamisesta Mikkelissä päätin, että sinne on päästävä.”

Samoihin aikoihin Kaarnioja aloitti myös henkilöstöjohtamisen opinnot avoimessa yliopistossa, mutta ne ovat jääneet tällä hetkellä hieman taka-alalle. JET on tuntunut käytännönläheisemmältä ja sieltä on saanut vietyä heti jotain omaan työhönsä.

Johtamisen erikoisammattitutkinnossa suoritetaan kaksi osaa. Pakollisen johtajana toimimisen lisäksi Sari Kaarnioja osoittaa osaamisensa henkilöstön johtamisessa. Muut valinnaiset vaihtoehdot ovat asiakkuuksien, tuotannon tai verkostojen johtaminen.

”Meillä on eläväinen, elämänkokemusta omaava ja hirmu hyvä porukka, jossa kaikilla on työuraa takana jo melkoinen määrä. Lähipäivien aikana on helppo avautua ja puhua asioista, joista ei oman henkilöstön kanssa voi jutella. Oivalluksia tulee jatkuvasti matkan varrella, ja asioita pystyy rekisteröimään ja peilaamaan juuri omaan työhönsä ja itseensä johtajana.”

Seuraavat haasteet Kaarniojalla ovat opiskeluihin liittyvässä projektityössä, jonka hahmottelu on hänellä vielä kesken. Se on kuitenkin selvää, että projekti liittyy läheisesti omaan työyhteisöön ja tarkoitus on saada myös omat alaiset työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen.

”Se tässä opiskelussa on ollut hyvää, ettei meillä ole mitään tenttejä eikä lukupakkoa. Kirjaluettelo kyllä on, ja sieltä on löytänyt monia hyviä teoksia”, mainitsee Kaarnioja.

Moni aikuisopiskelija ehkä arkailee kirjallista tuotosta, mutta Kaarniojan mielestä sen suhteen ei kannata olla huolissaan. JET:ssä jokainen kulkee omaa oppimispolkuaan ja tärkeintä on parantaa omia valmiuksiaan ja taitojaan esimies- ja johtamistehtävissä. Seuraava Johtamisen erikoisammattitutkinnon koulutus alkaa Etelä-Savon ammattiopistossa syyskuun alussa.

Teksti ja kuva:
Jaana Matikainen

Kuvassa: Sari Kaarnioja suorittaa johtamisen erikoisammattitutkintoa työn ohessa. Opinnoista hän on saanut eväitä oman työn kehittämiseen.

Jaa sivu