18.8.2020

Kestävän kehityksen teemavuosi: Edullista ja puhdasta energiaa

Etelä-Savon ammattiopiston vuoden 2020 teemana on kestävä kehitys. Vuoden aikana kestävää kehitystä tullaan tarkastelemaan eri näkökulmien ja teemojen avulla. Seuraavana teemana on vuorossa Edullista ja puhdasta energiaa.

Nykyään ei voi välttyä uutisilta, jotka kertovat ilmastokatastrofista ja luonnonvarojen ehtymisestä. Asiassa on kuitenkin myös positiivinen puoli: ympäri maailmaa kehitetään koko ajan keinoja, joilla taistellaan ilmaston lämpenemistä ja luonnonvarojen köyhtymistä vastaan. Elintärkeitä asioita ovat energiatehokkuus, energian säästö ja kestävän uusiutuvan energian käyttö.

Mutta mitä energian säästäminen oikein tarkoittaa käytännössä? Esimerkkiä voi löytää vaikkapa Esedusta, jossa pyritään jatkuvasti löytämään ratkaisuja ilmastovaikutusten pienentämiseksi.

Esimerkiksi:

  • Esedun tiloissa suositaan energiaa säästävää tilasuunnittelua ja tilojen jakamista.
  • Esedun eri toiminnoissa myös käytetään mahdollisimman paljon uusiutuvia energiamuotoja.
  • Esedussa on käytössä yhteiskäyttöpyöriä ja -autoja sekä uusimpina hankintoina sähkö- ja kaasuautot.

Elintärkeitä asioita ovat energiatehokkuus, energian säästö ja kestävän uusiutuvan energian käyttö.

Myös eri koulutusaloilla pohditaan ratkaisuja, joilla voidaan tehdä eko- ja ilmastotekoja. Esimerkiksi rakennusalalla energiatehokkuutta voivat parantaa mm. ikkunaremontti tai eristysten lisääminen. Kestävän uusiutuvan energian käyttöä voi edistää myös asentamalla rakennuksiin aurinkopaneeleja. Kenties esedulaistenkin opiskelija-asunnot lämpiävät pian omalla aurinkovoimalla!

 

Jaa sivu