8.9.2020

Kestävän kehityksen teemavuosi: Ei nälkää

Etelä-Savon ammattiopiston vuoden 2020 teemana on kestävä kehitys. Vuoden aikana kestävää kehitystä tullaan tarkastelemaan eri näkökulmien ja teemojen avulla. Seuraavana teemana on vuorossa Ei nälkää.

Nykyään nälänhätä tarkoittaa enemmänkin ravinteikkaan ruuan puutetta kuin konkreettista puutetta ruuasta. Tiesitkö, että syömällä päivittäin ruuan oppilaitoksen lounasravintolassa osallistut maailmanlaajuiseen tavoitteeseen poistaa nälänhätää? Kun syöt terveellisen koululounaan ja huolehdit, että et heitä ruokaa hukkaan, tuet osaltasi kestävää kehitystä.

Jotta kaikille riittää ravinteikasta ruokaa tulevaisuudessakin, ruuantuotantojärjestelmiä on muutettava kestävään suuntaan. Kuluttajat eli kuka tahansa meistä voi kuitenkin muuttaa tilannetta. Suomessakin riittää tehtävää. Meillä
ruokatuotantoa hallitsevat vielä isot ketjut, joilla on valta sanella hintoja ja tuottajien työstään saamaa korvausta.

Mitä voi tehdä kestävän ruuantuotannon edistämiseksi – koululounaan suosimisen lisäksi?

Vähennä turhaa ruuan kulutusta ja ruokahävikkiä. Opettele tekemään ruokaa itse laadukkaista raaka-aineista ja valmista kerralla sopiva määrä. Suosi paikallista. Osta tuotteita mahdollisuuksien mukaan pientuottajilta ja lähituottajilta. Joskus se tulee jopa edullisemmaksi kuin isosta marketista ostaminen!

Jaa sivu