2.2.2020

Kestävän kehityksen teemavuosi: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

Etelä-Savon ammattiopiston vuoden 2020 teemana on kestävä kehitys. Vuoden aikana kestävää kehitystä tullaan tarkastelemaan eri näkökulmien ja teemojen avulla. Seuraavana teemana on vuorossa Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa halutaan edistää ihmisarvoista työtä ja talouskasvua. Tavoitteena on esimerkiksi saavuttaa täysi ja tuottava työllisyys sekä säällinen työ kaikille, niin naisille kuin miehille, nuorille ja vammaisille, vuoteen 2030 mennessä.

Suomessa on perinteisesti vahvat työelämäoikeudet, mutta meilläkin riittää tehtävää: erityisesti naisvaltaisten alojen palkkakehitys on ollut hidasta, ja nuorisotyöttömyys on suuri haaste. Muun muassa riittävää toimeentuloa ja elinikäistä oppimista halutaan tukea joustavasti.

Kestävää talouskasvua tuottaa sekin seikka, että Suomessa ammattikoulutuksen arvostus on nousussa. Kun yhä useampi valitsee ammatillisen koulutuksen, joka sopii monenlaisille oppijoille, työelämään saadaan kaikenlaisia osaajia tekemään erilaisia töitä.

Teemavuoden sisältöjä rahoittaa:

Jaa sivu