19.4.2018

Kokit ja tarjoilijat työelämätreffeillä

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan ensimmäisen vuoden opiskelijat pääsivät käytännössä tapaamaan työelämän edustajia ”pikatreffailun” merkeissä. Työelämätreffit olivat osa ravintola-alan opiskelijoiden työelämätaitojen tämän kevään sparrausjaksoa.

Työelämän ”pikatreffeillä” opiskelijat pääsivät pienryhmissä tutustumaan oman alan erilaisiin työpaikkoihin sekä kuulemaan vinkkejä työnhakuun suoraan työnantajilta.
”Opiskelijat olivat valmistelleet omat hissipuheet, joilla he esittelivät itsensä työelämän edustajille. Muutamia opiskelijoita jännitti etukäteen, mutta itse tilanteessa jännitys kaikkosi ja tilanne rentoutui. Opiskelijat saivat omilla hissipuheillaan vakuutettua työelämän edustajat!”, kertoi Ammattiin! –hankkeen uraohjaaja Minna Hallikainen.

Työelämän ”pikatreffeille” osallistui Osuuskauppa Suur-Savon ryhmäpäällikkö Pirjo Lautiainen, Kotileipomo Siiskosen ja Punaisen Piipun Kievarin toimitusjohtaja Anttu Rautio, Serviini Oy:n yrittäjä ja keittiöpäällikkö Mikko Ranta sekä StaffPointin asiakkuuspäällikkö Kaisu Hänninen.

Työelämän ”pikatreffit” ovat yksi osa Ammattiin!-hankkeen kummiluokkatoimintaa ja kehittämistyötä. Hotraca 17-ryhmän opiskelijat ovat kokoontuneet kuluvan kevään aikana yhteensä neljä kertaa treenaamaan työelämätaitojaan.

Kokoontumisissa opiskelijat ovat päässeet harjoittamaan muun muassa tiimityötaitoja, omia valmiuksiaan ja kehittämiskohteitaan työelämätaidoissa sekä tunnistamaan ammatillisia haaveitaan ja vahvuuksiaan.
”Jokaisella kummiluokan kokoontumiskerralla olemme saaneet vieraaksi yhden työelämän edustajan, joka on jakanut oman uratarinansa opiskelijoille.”, kertoo Hallikainen.
”Tarinat ovat herättäneet opiskelijoille uusia ajatuksia oman työllistymisen suunnitteluun ja mahdollisuuksiin.”

Kevään vierailijoista kaksi oli Esedun omia alumneja: Sahalahden keittiöpäällikkö Markus Kaihola ja tarjoilija Henna Rahikainen Mikkelin Hotelli Vaakunasta ja Wilhelmistä.
”Markuksen ja Hennan lisäksi saimme myös vieraaksi pitkän uran luoneen keittiöpäällikkö Kalevi Lotan, jonka tarinat meriltä ja huippukeittiöistä tekivät vaikutuksen opiskelijoihin.”, Hallikainen jatkaa.

Ammattiin! –hankkeen kummiluokkatoiminnassa mukana olleiden opiskelijoiden mukaan heidän työnhakutaidot ovat parantuneet, oma-aloitteisuus kasvanut sekä tieto oman alan työpaikoista ja vaatimuksista lisääntynyt.
”Moni nuorista koki, että kevään aikana heille on tullut myös lisää rohkeutta ja kokemusta.”, iloitsee Hallikainen.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Jaa sivu