15.9.2016

Lähihoitajilla toimintatuokio Palvelu-TV:ssä

Lähihoitajaopiskelijat toteuttivat jumppatuokion, tietovisan ja sananlaskutehtävän sotainvalideille Palvelu-TV:n kautta. Uutta ja ihmeellistä opiskelijoille, tuttua juttua sotainvalideille.

Esedun hyvinvointiteknologian oppimisympäristöön on saatu Kyyhkylän kuntoutuskeskuksen Palvelu-TV:n päätelaite. Palvelu-TV:n välityksellä lähihoitajaopiskelijat voivat tuottaa kätevästi toimintatuokioita ja muuta sisältöä Palvelu-TV:n asiakkaille.

Toisen vuoden lähihoitajaopiskelijat (Lähi15A) olivat ensimmäinen ryhmä, joka pääsi kokeilemaan toimintatuokion pitämistä Palvelu-TV:n välityksellä. Opiskelijoiden lähetys kesti 45 minuuttia ja se piti sisällään sananlaskuja, tietovisan sekä jumppatuokion.

”Kiva ja jännittävä kokemus”, kommentoivat opiskelijat lähetyksen jälkeen. ”Ehkä olisi voinut valmistautua vielä paremmin.”

Opettaja Sirpa Kauppi on ylpeä opiskelijoistaan. ”Tämä meni todella hienosti, vaikka ei ehditty paljoa valmistautua. Opiskelijat osasivat hyvin ottaa huomioon tilanteen ja puhuivat rauhallisesti ja selkeästi”, kehuu Kauppi.

Opiskelijat olivat itse suunnitelleet sisällöt ja toteuttivat kaiken itsenäisesti. Tietoa ei ole siitä kuinka monta osallistujaa opiskelijoiden Palvelu-TV-tuokiossa oli, mutta määrä on todennäköisesti parisenkymmentä. Kyyhkylän Palvelu-TV:ssä on 55 asiakaspäätettä. Lähetyksiä palvelukanavalla on noin kaksi kertaa päivässä.

Tarkoitus on, että lähihoitajaopiskelijat alkavat tuottaa sisältöä Palvelu-TV:hen säännöllisesti, vaikkapa viikottain. ”Tämä on tehokas keino harjoitella asiakkaan ohjaamista, mikä näkyy myös opiskelijoiden hyvänä keskittymisenä”, kertoo Kauppi.

Esedun ja Kyyhkylän Palvelu-TV yhteistyö on toteutettu HYTEKS – Hyvinvointiteknologian oppimisympäristön kehittäminen –hankkeessa. Hyteks –hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Teksti ja kuva: Laura Salonen

Jaa sivu