9.6.2017

Lassi Torniainen Fermeri-kisassa hopealle

Tällä viikolla käytiin suomalais-venäläinen maatalousalan opiskelijoiden kilpailu Harjun Oppimiskeskuksen kauniissa maisemissa Ravijoella. Mukana kisaamassa olivat myös Esedun maatalousalan opiskelijat Lassi Torniainen ja Hannu Mieskolainen.

Fermeri-kilpailulla on pitkät perinteet. Kisa järjestettiin tänä vuonna jo 24. kerran. Mukana kilpailussa oli 14 opiskelijaa seitsemästä oppilaitoksesta. Suomalaisia kilpailijoita oli kuusi ja venäläisiä kahdeksan.

Kilpailu koostui kolmesta osiosta, joita olivat kyntäminen, traktorilla taitoajo sekä kuormaus. Kilpailun voitto meni tällä kertaa Venäjälle Aleksei Arhipoville Viipuriin. Esedun Lassi Torniainen tuli hienosti toiseksi.

Torniaisella oli kolmen osion jälkeen sama pistesaalis kuin voittajalla. Tasapistetilanteessa voittaja ratkaistiin kuitenkin kynnön sijoituksen perusteella. Arhipovilla oli kynnössä kilpailun parhaat pisteet, kun Torniainen oli kynnössä kuudes. Hannu Mieskolainen oli kokonaiskilpailussa 13.

Mukana kilpailussa huoltaja olleen ammatinohjaaja Markku Monosen mukaan kilpailu meni kaiken kaikkiaan mukavasti. ”Lassi ja Hannu kisasivat molemmat rennolla otteella, unohtamatta huumoria”, kertoo Mononen.

Suomalais-venäläinen Fermeri-kilpailu käytiin Harjun Oppimiskeskus Ravijoella 7-8.6.2017. Mukana kilpailussa oli opiskelijoita Esedusta, KSAO:lta, Harjun oppimiskeskuksesta sekä neljästä Leningradin Oblastin alueen maatalousalan oppilaitoksesta.

Kuva: Harjun Oppimiskeskus

Kuvassa Fermeri-kilpailun voittajat: vasemmalla toiseksi tullut Esedun Lassi Torniainen, keskellä voittaja Aleksei Arhipov Viipurista ja oikealla kolmanneksi tullut Ville Kuitto KSAOsta.

Jaa sivu