24.11.2017

Leipurikondiittorit hiusalalla hemmotteluhoidossa

Leipuri-kondiittoriopiskelijat pääsivät tällä viikolla Mikkelissä parturi-kampaajaopiskelijoiden hellään huomaan. Tuttavallisemmin leipurit ja pakalaiset viettivät alojen yhteistä aamupäivää, jossa kampaajaopiskelijat tekivät leipureille hemmotteluhoitoja ja kampauksia.

Hemmottelu alkoi hiuspohjan kuorinnalla ja sitä seurasi hiusten pesu ja hieronta. Hoidon kruunasi föönaus ja kampaus. Osa opiskelijoista pääsi myös Parturi-kampaamo Opin spa-laitteisiin.

Kaikkiaan parturi-kampaamon Opin palveluista pääsi nauttimaan 24 ensimmäisen ja toisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelijaa. ”Me on leivottu koko syksy tukka putkella, niin tämä hemmottelupäivä oli nyt hyvin tervetullut”, kertoo opettaja Ulla Blomquist.

Hemmottelujen päätteeksi leipuri-kondiittoriopiskelijat pääsivät yhdessä syömään, mikä on myös harvinaista herkkua alalla. ”Yleensä me käydään syömässä porrastetusti, koska kaikki eivät voi lähteä pois leipomosta yhtä aikaa. Me ollaan sellaisia kellonperässä juoksijoita, kun uunit huutaa ja taikinat nousee”, nauraa ope Ulla.

Kampaamo Opissa hemmotteluhoitoja tekivät kaikki kolmen vuosikurssin pakan opiskelijat. ”Tämä oli ensimmäisen vuoden opiskelijoille ensimmäisiä töitä, jotka he tekevät täysin itsenäisesti”, kertoo opettaja Maikki-Noora Karvinen.

Ensimmäisten joukossa hemmotteluhoidosta astui ulos siistin ja tyytyväisen näköinen nuori mies. ”Oli kyllä mukava kokemus” totesi leipuriopiskelija Aleksi Hyytiäinen aamupäivästä.

Myös hiusalan opiskelijoille on luvassa jotain erilaista kivaa vuodenvaihteen jälkeen, kunhan leipomon joulunaluskiireet helpottavat. Tammikuussa on leipureiden vuoro järjestää jotain kivaa pakalaisille. Silloin leivotaan yhdessä pullaan ja ehkä jotain vielä parempaa.

Me käydään vieraissa ja tehdään oivalluksia!

Alavierailut ovat osa meidän Oivalla, uskalla kokeilla–teemalukuvuotta. Aloja/ryhmiä kannustetaan kehittämään yhteistä ohjelmaa jonkun toisen alan kanssa. Tavoitteena on, että mukana olevat opiskelijat ja opettajat saavat toisiltaan uusia näkökulmia ja ajatuksia, jotka virittävät meitä uusiin oivalluksiin!

Teksti ja kuva: Laura Salonen

Jaa sivu