27.2.2018

Matalan kynnyksen koulutus avaa ovia ravintola-alalle

Ravintola-alasta kiinnostuneille toteutetaan tänä keväänä uudenlainen täsmäkoulutus. Koulutus kestää vain kuusi viikkoa ja sen toivotaan helpottavan alan työvoimapulaa sesonkiaikoina.

”Ravintola-alalla on paljon avustavia työtehtäviä, joiden tekemiseen ei tarvita suurta koulutusta, mutta jotka ovat kuitenkin todella tärkeitä sujuvan toiminnan kannalta”, kertoo opettaja Jaana Kovanen.

Näitä avustavia tehtäviä ovat mm. astiahuolto ja tiskaus, pöytien siivous ja kattaminen, tavaroiden vastaanottaminen, kuormien purku ja järjestely.

Yksi koulutuksen yhteistyökumppaneista on matkailuyritys Kenkävero. ”Meillä eletään sesongeista. Aputyövoiman tarve tuolloin on noin kolmannes työvoimasta. Aputyövoiman turvin ammattilaiset voivat keskittyä paremmin omaan tekemiseensä”, kertoo Kenkäveron ravintolapäällikkö Erna Manninen.

Koulutus toteutetaan työvaltaisesti. Kahden viikon Esedulla Mikkelissä tapahtuvan tietopuolisen koulutuksen jälkeen opiskelijat siirtyvät työelämään, yhteistyöyrityksiin oppimaan. Koulutuksen yhteistyöyrityksiä ovat Osuuskauppa Suur-Savo, Kenkävero, Bistro Holvi ja Hotelli Cumulus.

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille työttömille työnhakijoille. ”Ei haittaa, vaikka koulutettavalla on jokin rajoite, joka estää täysipäiväisen työnteon. Avustavissa tehtävissä voi olla mahdollista tehdä lyhyempää päivää, kun apua tarvitaan nimenomaan ruuhka-aikoihin”, vinkkaa opettaja Kovanen.

Töihin ravintola-alalle –niminen koulutus alkaa Esedulla Mikkelissä 19.3.2018. Haku koulutukseen tapahtuu TE-palveluiden sivujen kautta. Haku päättyy 5.3.2018.

Koulutuksen on tarkoitus helpottaa ravintoloiden sesonkiaikoja ja avata ovia ravintola-alasta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuvilla on mahdollisuus työllistyä koulutuksen jälkeen yhteistyöyrityksiin. ”Työllistyminen on siinä vaiheessa kiinni lähinnä omasta asenteesta”, painottaa Kovanen.

Töihin ravintola-alalle -koulutus on työhallinnon tilaamaa ja rahoittamaa työvoimakoulutusta.

Tutustu tarkemmin:
www.esedu.fi/muu-koulutus/toihin-ravintola-alalle

 

Jaa sivu