18.10.2016

Metsäala Metsä Groupin kummikouluksi

Metsäjätti Metsä Group on valinnut Etelä-Savon ammattiopisto Esedun metsäalan kummikoulukseen ensimmäisenä metsäalan kouluttajana Suomessa. Kummikoulutoiminnan tavoitteena on mm. lisätä metsäalan vetovoimaa sekä edistää opiskelijoiden työllistymistä.

Kummikoulutoiminta on Metsä Groupin uusi toimintamuoto. ”Metsäteollisuudessa on nyt hyvä vire. Alalla on tehty isoja investointeja, minkä takia uusia metsäalan asiantuntijoita tarvitaan myös tulevaisuudessa. Meidän intressissämme on, että metsäalalle koulutetaan riittävästi sitoutuneita ja päteviä ihmisiä”, valottaa Metsä Groupin tuotantopäällikkö Pasi Arkko kummitoiminnan taustoja.

Kummikoulutoiminnan toimenpiteitä ei ole vielä kiveen hakattu. Yhteisesti on sovittu, että toimenpiteet kohdistuvat ensimmäisen vuoden metsäalan opiskelijoihin Mikkelissä. Arkon suunnitelmissa on saattaa yhteen opiskelijoita ja korjuuyrittäjiä. ”Haluamme auttaa opiskelijoita löytämään hyviä työssäoppimispaikkoja ja sitä kautta helpottaa myös työllistymistä”, vakuuttaa Arkko.

Opiskelijoille on luvassa teemapäiviä, tutustumisia hakkuutyömaihin, tapaamisia alan yrittäjien kanssa sekä sokerina pohjalla opintomatka Metsä Groupin biotuotetehtaalle, jota yhtiö rakentaa Äänekoskelle. Biotuotetehdas valmistuu vuoden 2017 loppupuolella.

Esedun metsäalan koulutuspäällikkö Kirsi Malmstedt on iloinen uudesta yhteistyömuodosta: ”Tämä tarjoaa opiskelijoillemme uusia mahdollisuuksia tutustua suuren metsäyhtiön toimintamuotoihin ja sopimusyrittäjiin.”

Pasi Arkko esitteli tällä viikolla Metsä Groupia ja kummitoimintaa Esedun ensimmäisen vuoden opiskelijoille Salosaaressa. ”Metsäkoneenkuljettajan työ on nykyään suurelta osin siistiä sisähommaa, vaikka se tapahtuukin metsässä. Olette valinneet hyvän alan”, hehkutti Arkko opiskelijoille.

Etelä-Savon ammattiopiston metsäala valikoitui Metsä Groupin kummikouluksi monesta syystä. Esedu on Suomen suurin ja hakijamääriltään vetovoimaisin metsäkoneenkuljettajien kouluttaja. Esedulla on yhteensä yli 210 metsäalan opiskelijaa Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.

Pasi Arkon mukaan Esedun opiskelija, Tuure Ruhasen valinta viime kevään ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitajien taitajaksi on vahva osoitus Esedun metsäopetuksen laadukkuudesta. Taitajien taitaja -titteli myönnetään kisoissa vain yhdelle finalistille. Ruhanen voitti Taitaja-kilpailuissa myös SM-kultaa metsäkoneenkäytössä.

Teksti ja kuva: Laura Salonen

Jaa sivu