23.5.2018

Nuorten työpajat muuttavat Esedun tiloihin

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelujen ylläpitämät nuorten työpajat muuttavat Esedun tiloihin ensi viikon alusta (28.5.2018) alkaen. Työpajatoimintaa siirtyy sekä Raviradantielle että Otavankadulle.

Raviradantie 4-6:en siirtyvät puupaja, kädentaito- ja sisustuspaja, DiMe-paja, ympäristö- ja palvelupaja sekä asiakaspalvelupaja. Otavankadulle siirtyvät puhvettipaja ja VIRE-paja. Näiden lisäksi työpajat on vuokrannut yhden toimistotilan Hotelli Uusikuun rakennuksesta. Työpajalle Raviradantiellä tulee oma sisäänkäynti autopuolen rakennuksen päätyyn.

Työpajojen muutto oli välttämätöntä sen jälkeen, kuin nykyisten toimitilojen (Taitolan) purkupäätös osoitteessa Raviradantie 18 tuli julki. Uudet tilat löytyivät Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:ltä.

Muutto ei aiheuta keskeytystä nuorten työpajatoimintaan. Se ei myöskään aiheuta muutoksia työpajoille hakeutumisen käytäntöihin. Sen sijaan kesälomakaudella uusien asiakkaiden sisäänottoa työpajoille rajoitettaan. Työpajoilla erilaiseen työtoimintaan osallistuu 50-60 asiakasta seitsemällä eri työpajalla viikoittain.

Uudet tilat luovat uusia yhteistyömahdollisuuksia

Nuorten työpajat jatkavat muuton jälkeen edelleenkin Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelujen alla. Toimiminen samoissa tiloissa antaa kuitenkin työpajoilla oleville nuorille mahdollisuuden tutustua eri ammatillisiin koulutusaloihin ja niihin liittyviin työelämäyhteyksiin. Työpajojen halutaan hyödyttävän myös Esedun opiskelijoita joustavana yhteistyökumppanina.

Tätä yhteistyötä syventää Etelä-Savon Koulutus Oy:n (Esedun) hallinnoima ESR-rahoitteinen ”Osaamisen kehittämisen pajat” (OSKE-hanke), jossa osatoteuttajina ovat Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut ja Mikkelin Toimintakeskus ry. Hanke on kaksivuotinen ja päättyy 31.7.2019.

Lisätietoja:

  • projektipäällikkö Pekka Patama Esedu/OSKE-hanke
    pekka.patama@esedu.fi, puh. 040 669 1920
  • työpajakoordinaattori Sippo Seurujärvi, Työpajat
    sippo.seurujarvi@mikkeli.fi, puh. 040 129 4686
  • Työpajojen toimisto ja neuvonta puh. 044 794 2453
Jaa sivu