28.8.2018

Datanomiopiskelijoilta ohjevideo Essoten hammashoitolalle

Pankalammen hammashoitolassa sai viime perjantaina ensi-iltansa pop-up hammashoitoyksikön kokoamiseen opastava lähes kymmenminuuttinen ohjevideo. Videon olivat tehneet datanomiopiskelijat Markus Huiskonen ja Juho Puustinen osana multimediatuotannon opintoja.

Pop-up hammashoitoyksikkö on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden uusi investointi. Kätevästi liikuteltava yksikkö on tarkoitettu suun terveystarkastuksiin sekä pieniin suun hoidollisiin toimenpiteisiin. Essotella yksikköä hyödynnetään kouluilla lasten suun tarkastuksiin.

Esedun suunterveydenhoidon opiskelijat olivat viime lukuvuonna peruskouluissa pop-up hoitoyksikön mukana tarkastamassa koululaisten suun terveyttä. Tarkastukset suoritettiin parityöskentelynä, jossa mukana oli Essoten suuhygienisti sekä opiskelija. Tällaisella kokoonpanolla tarkastuksia on tarkoitus jatkaa myös tänä lukuvuonna.

Hammashoitoyksikön kokoamiseen opastava video helpottaa uusien työntekijöiden ja opiskelijoiden perehdytystä yksikön käyttöön. Julkistamistilaisuudessa olivat mukana Essoten suuhygienistit, videon tehneet opiskelijat sekä projektihenkilöstöä Ammattiin!-hankkeesta. Hanke on ollut mukana mahdollistamassa suuhygienistien ja opiskelijoiden yhteistyötä sekä ohjevideon tekemistä.

Tämä oli sellainen win-win-projekti

Ammattiin!-hankkeen työelämäasiantuntija Tarja Rantee iloitsee hyvin menneestä yhteistyöstä ja erinomaisesta videosta. ”Tämä on ollut selkeästi sellainen win-win-projekti, jossa kaikki osapuolet hyötyivät.”

Videoprojektissa oli tiiviisti mukana myös Marianne Airas, joka valmistui viime keväänä lähihoitajaksi suun terveydenhoidon osaamisalasta. Marianne oli viime lukuvuonna pop-up hoitoyksikön mukana peruskouluissa. Nyt Marianne on töissä hammashoitajana Pankalammen hammashoitolassa. Marianne esiintyy ohjevideolla yhdessä suuhygienisti Laura Hyyryläisen kanssa.

Datanomiopiskelijat Markus Huiskonen ja Juho Puustinen olivat muiden tavoin tyytyväisiä lopputulokseen. Videon tekeminen toteutettiin täysin työelämälähtöisenä projektina, jossa Essoten suun terveydenhoidon yksikkö oli asiakkaana. Datanomiopiskelijoiden ohjauksesta vastasi opettaja Tuija Seppänen.

Teksti ja kuva: Laura Salonen

Yläkuvassa:
projektipäällikkö Teija Räihä, opiskelijat Juho Puustinen ja Markus Huiskonen, Marianne Airas sekä työelämäasiantuntija Tarja Rantee.

Tutustu videoihin

Essoten pop-up hoitoyksikön kokoaminen

 

Lue myös uutinen 31.8.2017:
Suun terveydenhoidon opiskelijoiden uskalias hyppy työelämään

Opiskelijoiden videotervehdys suuhygienisteille

Jaa sivu