14.11.2017

Opiskelija Markus Åkerlund sai kutsun linnanjuhliin

Pieksämäen sähköalan aikuisopiskelija Markus Åkerlund (22) on saanut kutsun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Markus on kutsusta yllättynyt ja iloinen.

Linnanjuhlien Suomi 100 –teeman kunniaksi jokaisesta maakunnasta on itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsuttu kaksi nuorta vaikuttajaa. Pieksämäkeläinen Markus Åkerlund on toinen näistä Etelä-Savon nuorista.

Markus on hengästyttävän monessa mukana. Hän on aktiivinen mm. kunnallispolitiikassa sekä asukas- ja opiskelijayhdistystoiminnassa. ”Olen toiminut Pieksämäen nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana ja nyt olen myös Pieksämäen Vasemmistoliiton kunnallissihteerinä”, kertoo nuori vaikuttaja.

Markus toimii myös Naarajärven asukasyhdistyksen puheenjohtajana, Esedun Pieksämäen opiskelijayhdistyksessä sekä Pieksämäen kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsenenä. ”Olen yleensä vapaaehtoinen lähes kaikkeen”, nauraa Markus.

”Ehkä linnanjuhlakutsun saamiseen vaikutti myös taustani”, pohtii Markus. Nuoren vaikuttajan lapsuus ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä. Huostaanotto ja muut vaikeaan elämäntilanteeseen liittyvät asiat ovat nyt ollutta ja mennyttä. Markus on pystynyt kääntämään elämässä olleet haasteet voitokseen.

Markus opiskelee tällä hetkellä Pieksämäellä sähköasentajaksi. Peruskoulun jälkeen hän opiskeli Varkaudessa autoalaa, josta hänellä on jo muutaman vuoden työkokemus. ”Halusin tulla opiskelemaan vielä sähköalaa, koska tänä päivänä autoissa on niin paljon sähköön liittyviä asioita.”

Markus ja hänen tyttöystävänsä jännittivät aluksi pääsevätkö he juhliin yhdessä. Kutsu linnanjuhliin ei ole automaattisesti avec. Nuoren parin seurustelusuhde ei ole yhteiskunnan näkökulmasta ”virallinen”/rekisteröity, koska he olosuhteiden pakosta asuvat vielä eri osoitteissa.

Markuksen tyttöystävä (meiltä viime keväänä parturi-kampaajaksi valmistunut) on aktiivinen hevosurheilun harrastaja ja asuu siksi vielä vanhempiensa luona, missä hevosetkin ovat. Presidentin kansliasta tuli kuitenkin ilmoitus, että kutsu on vain Markukselle. Mutta onhan ne linnanjuhlien jatkotkin elämys…. 🙂

Teksti: Laura Salonen
Kuva: Tuula Lindholm

Jaa sivu