30.4.2020

Opiskelijatiedote 30.4.2020

Olemme kasanneet opiskelijoille tärkeitä asioita oheiseen tiedotteeseen. Tulemme tiedottamaan opiskelijoita ja huoltajia säännöllisesti Wilman kautta. Tässä tiedotteessa aiheina mm. toukokuussa järjestettävä ruokakassijako, Entterin muuttunut päivystys sekä Itä-Suomen Poliisin tiedote nuorille sekä nuorien huoltajille.

 Toukokuun ruokakassijako

Järjestämme toukokuussa ruokakassijaon, jos poikkeustilanne jatkuu. Jos koulut päätetään avata toukokuun aikana, emme ruokakassijakoa järjestä vaan tällöin opiskelijoille on tarjolla normaali kouluruokailu toimipisteissämme.

Kysymme nyt etukäteen tilaukset toukokuun ruokakassijakoa varten. Voit tilata kassin itsellesi Forms-lomakkeella https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Te9lza68U0mMN_azACagnrCUOhxzEQZFugemc_PkKrRUOVIyMFFEWjNWMjJUMkNOM0RVMDRPSEw2WS4u. Teethän tilauksen viimeistään pe 8.5. klo 16, niin varmistat kassin saamisen toukokuussa mahdollisesti järjestettävässä jaossa.

Jos ruokakassijako tapahtuu toukokuussa, tulemme jakamaan kassit Pieksämäellä ja Mikkelissä toukokuun viimeisellä viikolla.

Entterin päivystys muuttuu!

Mikkelin ja Pieksämäen etäohjauksena tapahtunut Entteri päivystys yhdistyy maanantaina 4.5. alkaen. Entterin päivystys tapahtuu Entteri tiimin avulla.

Liittyessäsi linkin avulla Entterin tiimiin, kirjaudu siihen omilla esedulainen tunnuksillasi. Käyttäjätunnus on muotoa etu.sukunimi@esedulainen.fi ja omalla salasanallasi. Tiimi löytyy myös office365 Teams sovelluksen tiimeistä, nimellä Entteri.

Mikäli kaipaat ohjausta verkko-opinnoissasi tai muissa etäopiskeluun liittyvissä pulmissa, ota yhteyttä Entteriin.

Entteri tiimi päivystää toukokuusta alkaen

  • maanantaisin klo 12-16 ja 19-20
  • tiistaisin klo 12-16
  • keskiviikkoisin klo 14-18
  • torstaisin klo 10-16 ja klo 20-21
  • perjantaisin klo 8-12

Salosaaren Entteri päivystys tiistaista torstaihin klo 8-14 puh: 044 7115615

ChillEdu – opiskelijatoimintaa etänä arkisin klo 10.30-11.30

Opiskelijatoiminnan tila ChillEdu on auki myös ensi viikolla ma-pe klo 10.30-11.30. Pidä tauko etäopiskeluista ja tule tapaamaan opiskelijakavereitasi, vaihtelemaan kuulumisia ym. Opiskelijatoiminnan ohjaaja Sanna on paikalla joka tapaamisessa.

Liity mukaan ChillEduun Teamsin kautta. https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_Yjg0MDI3YTUtMDY3My00NWJhLTk2ZDItNzg4ZjJiZTc0ODQw%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22cd65ef4d-bcae-4953-8c37-f6b30026a09e%22%2c%22Oid%22%3a%2242c87cfb-9b54-4ca2-b73d-b1fb24158937%22%7d

Yhteinen aamuhetki ma 4.5. klo 9

Esedulaisten yhteinen aamuhetki tuttuun tapaan Teams Livenä maanantaina 4.5. klo 9. Mukana ensi maanantain hetkessä puhumassa muun muassa kuraattorit Laura ja Heli sekä opiskelijatoiminnan ohjaaja Sanna. Liittymään pääset Osallistumislinkki

Kysymyksiä ja kommentteja voit jättää etukäteen tai Liven aikana Padletin kautta. Osoite Padlet-seinälle on https://padlet.com/arjaseppanen/ml9z8lnqltol

Etäopiskelua koskevan palautekyselyn uusinta opiskelijoille

Huhtikuun alussa toteutimme opiskelijakyselyn koskien etäopiskelua. Tuolloin tavoitteenamme oli kuulla opiskelijoiden näkemyksiä mm. etätehtävien ja ohjauksen laadusta, jotta voisimme parantaa etäopetusta ja sen laatua.

Sekä opettajat että Esedun johto käsittelivät tuloksia ja niiden perusteella kukin ala suunnitteli, kuinka etäopetusta ja -tehtäviä voitaisiin toteuttaa paremmin. Menneen kuukauden aikana parannustoimenpiteitä on tehty ja nyt haluaisimme kuulla, onko etäopetus (etätehtävät ja -ohjaus) parantunut. Tämän selvittämiseksi saatte Wilmaan ma 4.5. palautekyselyn koskien etäopetusta.

Muistutus: toukokuun valmistujaisjuhlia vietetään etänä

Vietämme tänä keväänä valmistujaisjuhliamme etänä pe 29.5. klo 10. Lisätietoja koko Esedun yhteisestä juhlasta tulossa myöhemmin, mutta laita nyt jo ajankohta kalenteriin!

Mukavaa vapun aikaa!

Muistetaanhan myös vapun aikaan noudattaa olemassa olevia ohjeita koronavirustilanteen osalta. Jokaisen on kannettava vastuuta omasta käyttäytymisestään. Vaikka sää olisi vappuna kaunis, nyt on jaksettava välttää kaikkia lähikontakteja. Läheisiin ja ystäviin voit olla yhteydessä virtuaalisesti. Kaikkien fyysisten kontaktiemme tulee tässä hetkessä olla minimissä. Nyt meidän on vain yhdessä jaksettava, uusia vappuja tulee kyllä! 😊

Tänä vuonna vappua voi viettää esimerkiksi ottamalla osaa valtakunnalliseen #virtuaalivappu -tempaukseen. Virtuaalivappu.fi-sivustolle (https://virtuaalivappu.fi/?view=Home) kerätään vapun viihdyttävimmät livelähetykset, vastauksia monia askarruttaviin vappuaiheisiin kysymyksiin sekä vappuvinkit, jotka auttavat vappufiiliksen luomisessa kotoa käsin.

Poliisi tiedottaa nuoria ja nuorten huoltajia:

Itä-Suomen poliisi valvoo tehostetusti vappuna nuorten alkoholinkäyttöä ja kokoontumismääräysten noudattamista. Alueellasi toimii poliisin Ankkuritoiminnan partiot, jotka keskittävät toimintansa nuorisoon ja toimivat yhteistyössä lastensuojelun ja nuorisotyön kanssa.

Koronavirus (COVID19) tilanteeseen liittyen pyydämme vanhempia ohjeistamaan nuoria, sekä kiinnittämään huomiota nuorten liikkumiseen vapun ja kevään aikana.

Poliisi on ennakkoon saanut tietoa useista nuorison suunnitelluista kokoontumisista vapun aikana. Poliisi kehottaa nuorisoa pysymään kotona ja välttämään lähikontakteja.

Yhteistyöterveisin,
Itä-Suomen poliisilaitos

 

Jaa sivu