19.5.2017

Opiskelijoille neljä ammattitaidon Taitaja-SM-mitalia

Esedun opiskelijat saivat ammattitaidon Taitaja-SM-kisoissa neljä mitalia. Kultaa tuli mäntyharjulaiselle Santeri Liukkoselle autokorinkorjauksessa sekä kangasniemeläiselle Aleksi Kiurulle metsäkoneenkäytössä, pieksämäkeläinen Tiia Mökkönen sai hopeaa hiusmuotoilussa ja savonlinnalainen Antti Kokkonen pronssia metsäkoneenkäytössä. Ammattitaidon Taitaja-SM-kisat käytiin 15.-18.5.2017 Helsingissä.

”Taitaja-joukkueemme saavutus ylitti odotukset. Neljä mitalia seitsemän kilpailijan tiimillä on hieno suoritus. Kultamitali on todella tiukassa SM-kisoissa ja nyt saimme niitä kaksi”, iloitsee joukkueen johtaja, koulutuspäällikkö Pekka Orava.

Autokorinkorjauksessa käytiin tiukka taisto kultamitalista ja Santeri Liukkonen voitti lopulta puolen pisteen erolla. Lajin päätyössä, pintapellin vaihdossa, Liukkosella loppui aika kesken ja hän ei ehtinyt viimeistellä työtä täysin loppuun. Onneksi Liukkosen vahvuus oli alan ohjelmistojen käytössä. Nuori taitaja suoriutuikin erinomaisesti kahdesta ohjelmistotehtävästä, joista toisessa tehtiin korjauskustannuslaskelma ja toisessa korin sähköinen mittaus.

Liukkonen sai myös lajikohtaisen tunnustuspalkinnon parhaana suojainten käyttäjänä. Liukkonen valmistuu toukokuun lopussa autokorinkorjaajaksi. Hänen valmentajanaan toimi opettaja Vesa Pyrhönen.

Metsäkoneenkäytössä kultaa saanut Aleksi Kiuru teki tasaisen hyvää työtä kaikissa kilpailun osa-alueissa. Kiurun ylivoimaisesti vahvin osa-alue oli metsäkoneella ajo, sillä nuori mies on ajanut metsäkonetta työkseen työssäoppimispaikassaan. Kiuru opiskelee metsäalaa toista vuotta Pieksämäellä. Metsäalan valmentajina ovat toimineet opettajat Pekka Hulkkonen (Pieksämäki) ja opettaja Jari Taavitsainen (Mikkeli.)

Ammattitaidon Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpaili yli 450 ammattiopiskelijaa 45 eri lajissa.

Esedun opiskelijoiden sijoitukset ja pisteet Taitaja-finaalissa 2017

Autokorinkorjaus
Sijoitus 1, Santeri Liukkonen (pisteet 68.50), kotipaikka Mäntyharju

Hiusmuotoilu
Sijoitus 2, Tiia Mökkönen (pisteet 70.90), kotipaikka Pieksämäki

Maalaus ja tapetointi
Sijoitus 8, Natalia Nyassi (pisteet 47.67), kotipaikka Mikkeli

Metsäkoneenkäyttö
Sijoitus 1, Aleksi Kiuru (pisteet 86.55), kotipaikka Kangasniemi
Sijoitus 3, Antti Kokkonen (pisteet 83.82), kotipaikka Savonlinna

Talonrakennus (muuraus ja laatoitus)
Sijoitus 8, Bernhard Valentin (pisteet 46.49), kotipaikka Mikkeli

Visuaalinen myyntityö
Sijoitus 6, Emma Lampinen (pisteet 85.47), kotipaikka Mikkeli

Katso kuvia kisoista
Kuvassa: Santeri Liukkonen Taitaja-finaalissa tekemässä kilpailutehtäviä.

Jaa sivu