1.4.2018

Otavankadulle kattoparkki

Esedu on päättänyt helpottaa opiskelijoiden tukalaa parkkipaikkatilannetta Otavankadulla. Toimipaikan katolle rakennetaan kattoparkki.

Otavankadun parkkipaikkatilanne on todella hankala, kun Marskin aukion parkkipaikat poistuivat käytöstä alkuvuodesta. Otavankadun toimipisteen pihalla on parkkipaikkoja, jotka ovat henkilökunnan peltilehmiä varten. Opiskelijat joutuvat jättämään autonsa jopa useiden satojen metrien päähän ja kävelemään loppumatkan opistoon jopa pakkasella!

Esedulla uskotaan, että kattoparkilla on suora yhteys opiskelijoiden viihtyvyyteen ja opiskelumotivaatioon. Otavankadulla opiskelee kuitenkin useita satoja opiskelijoita, joista iso osa on täysi-ikäisiä.

Arkkitehtitoimisto on arvioinut, että Otavankadun katolle saadaan autopaikat lähes sadalle autolle. Alustavan rakennussuunnitelman mukaan kattoparkin rakentaminen ei vaadi mahdottomia toimenpiteitä. Kattorakenteita vahvistetaan ja katolle tehdään uusi kestävä kate. Ajo kattoparkkiin tapahtuu Suur-Savonkadulta.

Kattoparkkiin jätetään optio helikopterien laskeutumispaikalle.
”Ei tässä montaa vuotta mene, kun kevytrakenteiset helikopterit yleistyvät myös Mikkelissä. Näin meillä on jo valmiina laskeutumisalusta hekoille”, Esedulta todetaan.

Kattoparkin rakentamisesta on sovittu alustavasti kiinteistön omistajan Mikkelin Oppilaitoskiinteistöt Oy:n kanssa. Tarkemmat suunnitelmat ja sopimukset tehdään vielä kevään aikana. Hanke on määritelty Esedulla kiireelliseksi, onhan kyseessä opiskelijoiden viihtyvyys ja hyvinvointi.

Kattoparkin alustava kustannusarvio on miljoonia. Hanke on tarkoitus rahoittaa pääosin arpojen myynnillä, johon sitoutetaan koko henkilöstö ja opiskelijat. Jokainen esedulainen saa myytäväkseen viisikymmentä arpaa, joiden myyntihinta on 30 euroa. Esedu järjestää arpapalkintojen keräyksen loppuvuodesta.

Kuva: Yläkuvassa arkkitehtitoimiston alustava havainne kuva.

Uutinen on aprillipila.

Jaa sivu