19.5.2017

Pia toteuttaa unelmaansa Esedulla

Kahdeksan vuotta samassa työpaikassa sai Pia Pöyryn vuosi sitten haaveilemaan uudelleen kouluttautumisesta. Lastenhoitajan työtehtävät saivatkin väistyä hetkeksi sivuun puuartesaanin koulutuksen tieltä.
”Tunsin, että samoissa työtehtävissä usean vuoden ajan työskentely sai riittää. Koin, että uraudun ja jämähdän pikkuhiljaa paikoilleni.”, kommentoi Pöyry.
Pöyry on tykännyt aina tehdä töitä käsillään, ja luovuutta naisella on paljon annettavana. Tästä syntyikin kipinä puuartesaanin työhön.

Tulevan kulttuurialan ammattilaisen mielestä työtehtävät alalla ovat todella monipuolisia. Puuartesaanin ammatti sisältää paljon laajempia työtehtäviä kuin esimerkiksi puusepän ammatti. ”Puutöiden lisäksi puuartesaanina tulee hallita myös esimerkiksi sisustaminen. Työtehtävät ovat todella monipuolisia, ja pääsen toteuttamaan itseäni todella luovalla tavalla.”
”Opinnot aloittaessani en tiennyt mitä kaikkea puuartesaanin ammatti pitääkään sisällään. Enkä osannut kuvitella kuinka paljon työtä esimerkiksi yhden puuesineen valmistamisen taustalla on.”

Pöyry päätti opinnot aloittaessaan ottaa niistä kaiken irti. Tästä syystä, ja opettajan pienestä kannustuksesta, hän perusti ensimmäisenä opiskeluvuotenaan Piasso NY nimisen NY-yrityksen. Yhden naisen yritys tarjoaa uniikkeja, käsintehtyjä sisustustuotteita sekä huonekaluja. Lisäksi yritys tarjoaa korjaus- ja entisöintipalveluita.
”NY-yrityksen perustaminen on ollut todella hyvää harjoitusta tulevaisuuden kannalta. Näin olen saanut oppia oman yrityksen pitämisestä jo opiskeluvaiheessa, ja päässyt samalla kehittämään omaa ammattitaitoani. On hienoa, että tällainen on mahdollista myös aikuisopiskelijalle.”
Monipuolisten mahdollisuuksien lisäksi Pöyry kiittelee Esedua myös laadukkaista oppimisympäristöistä sekä hyvistä työskentelyvälineistä.
”Täällä koululla on todella hyvä työskennellä, kun laitteet on ajan tasalla. Lisäksi opettajatkin ovat todella kannustavia ja ihania.”

Tulevaisuuden suunnitelmat Pöyryllä on vielä hieman auki. Yhden asian hän kuitenkin tietää: puuartesaanin töitä hän haluaa jatkaa tulevaisuudessa jollain tavalla.
”Haluan ylläpitää omaa ammattitaitoa molemmilla aloilla, sekä lähihoitajan että puuartesaanin tehtävissä. Unelma olisikin, jos pääsisin nämä kaksi ammattia joillain keinoin yhdistämään.”
Tulevan kesän suunnitelmat on naisella kuitenkin selvät:
”Suoritan opintoihin liittyvän harjoittelun omassa kotonani. Tehtävänä on kahden saunan kunnostaminen.”
Pöyry kannustaa kaikkia kehittämään omaa osaamistaan, ja rohkeasti uudelleen kouluttautumaan.
”Kannattaa panostaa monipuoliseen osaamiseen ja rohkeasti hakemaan uusia haasteita. Haasta siis itsesi ja hyppää välillä sinne epämukavuusalueen puolelle. Ja muista: aina kannattaa opiskella!”

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustetaan lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva harjoitteluyritys (NY-yritys). Opiskelijat käyvät lukuvuoden aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. Aikuisopiskelijat voivat osallistua ja perustaa NY-yrityksen, mutta he eivät voi osallistua NY-kilpailutoimintaan. Muutoin NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistumiselle ei ole ikärajaa.

Piasso NY verkkokauppa

Teksti: Marika Auvinen
Kuva: Sofia Lyytikäinen

Jaa sivu