11.4.2017

Roope Lappalaisen aktiivisuus toi työpaikan

Mikkeliläinen Roope Lappalainen on juuri valmistunut merkonomi. Asiakaspalveluun erikoistunut tuore ammattilainen on töissä Mikkelin Dressmannissa ja viihtyy työssään hyvin.

”Nautin asiakaspalvelusta ja Dressmann on itselleni mieleinen liike. Pidän tuotteistamme, joten niitä on helppoa ja luontevaa myydä”, Roope kuvailee. Erityisesti hän pitää pukujen myymisestä. ”Pukujen myynnissä tuotetietouden on oltava todella hyvä, mikä tuo palvelutilanteeseen oman haasteensa. Tästä syystä tykkään myydä pukuja, sillä siinä pääsen haastamaan ja kehittämään itseäni”, hän selittää.

Yhdeksännellä luokalla Roope pohti myös lukio-opintoja. Hän päätyi kuitenkin valitsemaan ammattiopiston, sillä hänelle oli tärkeää valmistua ammattiin. ”Liiketoiminta oli tuttua isän yrittäjyyden myötä ja siksi varmaan hain merkonomikoulutukseen”, Roope pohtii.

Työssäoppiminen toi työpaikan

Työllistyminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii opiskelijalta oma-aloitteisuutta. Roope sai työpaikan Dresmannilta liikkeessä tekemänsä työssäoppimisjakson myötä. ”Olin täällä työssäoppimassa ensimmäisenä opiskeluvuotena. Tein kai silloin hyvän vaikutuksen, kun pääsin tänne uudestaan ja samantien myös töihinkin”, Roope pohtii.

Roopen työkaveri Mira Suopelto on samaa mieltä. ”Roope on ollut alusta asti sosiaalinen, reipas ja huomaavainen. Hän jäi heti ensimmäisellä top-jaksollaan mieleen. Hänestä näki heti, että hän viihtyy työssään”, Suopelto luonnehtii.

Kolmannen opintovuoden syksyllä Roope meni toiselle työssäoppimisjaksolle Dresmanniin ja saman tien hän kirjoitti myös työsopimuksen. Viimeinen opintovuosi kuluikin pääosin töitä tehden. Opintojen, työssäoppimisen ja oman palkkatyön yhdistäminen onnistui hyvin. ”Oli hienoa, että opettajani ja ryhmänohjaajani olivat erittäin joustavia”, Roope kiittelee.

”Ole aktiviinen ja hoida työsi hyvin”

Moni opiskelija haaveilee työllistyvänsä valmistumisen jälkeen. Roope neuvoo opiskelijoita olemaan aktiivisia ja hoitamaan työt aina hyvin sekä työssäoppimisjaksoilla että opinnoissa.

”Kukaan ei tule kotoa hakemaan, joten oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ratkaisevat. Jo opintojen aikana kannattaa hankkia paljon kontakteja. Työssäoppimiset kannattaa myös suorittaa niin hyvin kuin mahdollista, koska top-jakso on hyvä mahdollisuus erottua joukosta”, Roope selittää.

Roopea kiinnostaa opintojen jatkaminen tulevaisuudessa. ”Merkonomeilla on paljon mahdollisuuksia, ja ainakin tradenomin opinnot kiinnostavat”, hän pohtii. Hänen unelmanaan on toimia joskus yrittäjänä. ”En osaa vielä sanoa minkälaisessa yrityksessä, mutta vastuun ottaminen ja liiketoiminnan johtaminen kiinnostavat. Isäni on ollut yrittäjä, mikä voi olla syynä siihen, että yrittäjyys kiinnostaa”, Roope tuumii.

Jatko-opinnot saavat kuitenkin vielä odottaa, sillä ensi kesänä nuori mies astuu armeijan harmaisiin.

Teksti ja kuva: Sofia Lyytikäinen

Roope Lappalaisen juttu on osa valtakunnallista Osaavia onnistujia -sarjaa. Esedu on mukana kampanjassa, jossa Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on haastanut kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät kertomaan oman oppilaitoksensa menestystarinoita otsikolla Osaavia onnistujia. Tarinoita levitetään sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #osaaviaonnistujia ja #ammatillinenkoulutus.

Kuvassa: Roope Lappalainen viihtyy työssään miestenvaateliikkeessä.

Jaa sivu