25.6.2019

SAKUstars-kisoissa kaikki ovat tähtiä

SAKUstars-kulttuurikilpailuissa ammattiin opiskelevat kisaavat eri lajien sarjoissa. Esedun Kuusitien toimipisteen oma bändi Kelele osallistui SAKUstars-kilpailuun Sastamalassa tänä keväänä.

Kalle Ylönen, Mitro Jäntti, Rene Laitala ja Elias Huupponen perustivat Kelele nimisen bändin heidän aiemman bändin hajottua.
”Nimi tulee Ukulelesta. Idea bändistä lähti liikkeelle, kun ajattelimme että voisimme soittaa ukulelella heviä”, valoittivat jäsenistä Jäntti ja Huupponen bändin alkuperää.

Nuoret muusikot ovat esiintyneet ennen SAKUstars-kilpailuja muun muassa Esedun omissa tapahtumissa.
”Ensimmäistä kertaa tämän bändin kokoonpanolla esiinnyttiin jo tammikuussa 2018. Mutta koulun omissa tapahtumissa olemme soittaneet esimerkiksi Kuusitien toimipisteen Hyvinvointivirtaa tapahtumassa.”

SAKUstars oli kaikille neljälle varmasti ikimuistoinen kokemus. Tuomaristossa istui nimittäin legendaarisen metallibändi W.A.S.P.:in kitaristi Doug Blair.
”Soitettiin tuomaristolle yksi biisi. Olimme valinneet esitettäväksi Metallican For Whom the Bell Tolls.”
”Esiintyminen meni hyvin, itseasiassa odotettua paremmin. Taso kisoissa oli kuitenkin todella kova.”

Myös tuomarit vakuuttuivat Keleleen esiintymisestä, vaikka jatkopaikkaa ei tällä kertaa tullutkaan.
”Tuomarit kiittelivät esiintymisestä, kuulemma Metallican Lars ja James olisi meidän vedosta ylpeitä.”
”Niin, ja meillä pitäisi olla kuulemma isompi lava. Kilpailulava ei aivan riittänyt meidän esiintymiseen”, naurahtavat Jäntti ja Huupponen tuomaripalautteita.

Molemmat, sekä Jäntti että Huupponen, haluavat kiitellä mahdollisuudesta osallistua mukaan kilpailuihin.
”Kiva, että Esedulla meitä kannustetaan osallistumaan myös tällaisiin juttuihin. Olen ollut mukana myös salibandyturnauksissa edustamassa Esedua. Nämä ovat kivaa vaihtelua normaaleihin koulupäiviin”, kertoo Jäntti.
”Ehdottomasti mentäisiin uudelleen, jos vain mahdollisuus tulisi. Mutta tällä hetkellä toivomme vain lisää keikkoja bändille!”, lopettaa Huupponen haastattelun.

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville.

Teksti: Marika Auvinen
Kuvat: Tuula Lindholm

Pääkuva: Mitro Jäntti (vas), Rene Laitala ja Elias Huupponen esiintymässä SAKUstars-kilpailuissa. Kelelen rumpali Kalle Ylönen kuvassa taka-alalla.
Kuva tekstin seassa: Mitro Jäntti (vas), Kalle Ylönen, Rene Laitala ja Elias Huupponen esiintymässä SAKUstars-kilpailuissa. 

Jaa sivu