6.2.2020

Satuko Design NY Uskalla yrittää -finaaliin

Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -semifinaaliin osallistui keskiviikkona Mikkelissä neljätoista uutta nuorten perustamaa yritystä. Tuomaristo valitsi kaksi yritystä Etelä-Savon edustajiksi kevään valtakunnalliseen finaaliin Helsinkiin huhtikuussa.

Messutapahtumassa Etelä-Savon perus- ja toisen asteen NY-yritykset esittelivät yrityksiään ja myivät omia tuotteitaan ja palveluitaan Kauppakeskus Stellassa. Paikalla oli opiskelijoita Etelä-Savon ammattiopisto Esedusta, Rantakylän yhtenäiskoulusta ja Urheilupuiston koulusta.

Esedulta mukana kilpailussa oli peräti kahdeksan eri NY-yritystä. Muun muassa liiketoiminnan, matkailun, metsäalan sekä tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden perustamat yritykset kisasivat jatkopaikasta valtakunnalliseen finaaliin.

Semifinaalissa mukanaolleet Esedun opiskelijoiden NY-yritykset:

  • Kiinteistö- ja monitoimipalvelut P.A.T.O .NY tuottaa kiinteistö- ja metsänhoitopalveluita Pieksämäen seudulla.
  • OfficEscape NY on Mikkelissä Esedun tiloissa toimiva pakohuonepeli. Pakohuoneen idea on suorittaa erilaisia tehtäviä ja ratkaista arvoituksia päästäkseen huoneesta ulos määräajassa.
  • Satuko Design NY tarjoaa uniikkeja käsinvärjättyjä lankoja sekä designtekstiilituotteita.
  • Perussiivous NY tarjoaa edullisia ja laadukkaita siivouspalveluja yrityksille ja yksityisille henkilöille.
  • NY Laura Miettinen tarjoaa pieneläimille hoitoa, pesua, pieniä trimmaustöitä sekä kynsien leikkuuta. Lisäksi tekee tallitöitä ja hevosten liikutuksia maastakäsin.
  • NY ProWork on matkailualan opiskelijoiden perustama NY-yritys, joka järjestää mm. markkinointia erilaisiin tilaisuuksiin tai tapahtumiin.
  • Parempi mieli NY tarjoaa lastenhoitopalveluita arkisin ja viikonloppuisin koko Mikkelin alueella.
  • Nettimarket NY myy ja rakentaa asiakkailleen pelitietokoneita asiakkaan toiveiden ja budjetin mukaisesti.

Parhaat NY-yritykset valitsi liike-elämän tuomaristo, jossa olivat mukana yrittäjä Saara Vauhkonen, Etelä-Savon yrittäjien aluejohtaja Niina Kuuva, Osuuspankin asiakkuusjohtaja Tuula Kohvakka sekä Osuuspankin asiakkuuspäällikkö Antti Voutilainen.

Finaaliin edenneet NY-yritykset

Paras perusasteen NY-yritys: KiinteistöMestarit NY, Urheilupuiston koulu, Mikkeli
”KiinteistöMestarit NY hoitaa talosi tai kiinteistösi lumityöt, nurmenajot, raivaushommat ja taimenistutukset ja -myynnin!”

Tuomaristo vakuuttui erityisesti opiskelijoiden yrittäjämäisestä asenteesta. Tuomaristoon vaikutuksen teki myös hyvä kokonaisuus, taidokas esiintyminen sekä se, että ratkaisu tarttuu ajankohtaisesti ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin.

Paras toisen asteen NY-yritys: Satuko Design NY, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, Mikkeli
”Uniikit käsinvärjätyt langat ja designtekstiilituotteet.”

Tuomariston mielestä idea oli selkeä, harkittu ja omista vahvuuksista ponnistava. Kiitosta tuli myös harkitusta hinnoitteluista, hyvästä some-näkyvyydestä ja siitä, että yrittäjän oma taiteellisuus näkyi tuotteissa.

Muut voittajat:

Yleisön suosikki: Urheilupuiston koulu, KiinteistöMestarit NY

Paras messupiste: Rantakylän yhtenäiskoulu, SEN NY

Paras tuote: Rantakylän yhtenäiskoulu, Pyöräparkki NY

Paras myyjä: Urheilupuiston koulu, KiinteistöMestarit NY

Voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämässä Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana vuosittain n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Semifinaalit järjestetään yhteistyössä kansallisen YES-verkoston ja paikallisten oppilaitosten kanssa. Mikkelin tapahtuman järjestivät YES Etelä-Savo ja Nuori Yrittäjyys ry.

 

 

Jaa sivu