1.2.2017

Tammikuun Huikee Amis: kaikkien kaveri Karoliina

Tammikuun Huikeeksi Amikseksi on valittu sosiaali- ja terveysalan ensimmäisen vuoden opiskelija Karoliina Hasu.

Karoliinalle lähihoitajan ammatti oli selkeä päätös, sillä Karoliina on aina tykännyt olla lasten kanssa.
”Tulevaisuudessa haaveilen pääseväni työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Amis oli minulle ainut selkeä valinta ysiluokalla, koska valmistumisen jälkeen minulla on sitten heti ammatti takataskussa.”

Karoliina keräsi ennätysmäärän ehdotuksia kuukauden Huikee amis –äänestyksessä. Ehdotuksia oli laittanut erityisesti Karoliinan omat luokkatoverit.
”Luulen, että minua on ehdotettu huikeeksi amikseksi, koska olen iloinen, reipas, positiivinen ja luotettava ystävä.”
Ja juuri näillä sanoilla opiskelijatoverit Karoliinaa kuvailivatkin perusteluissaan:
”Karoliina on aina iloinen ja positiivinen. Hän on kaikille mukava ja ystävällinen, sekä ottaa aina joka tilanteessa muut huomioon. Karoliina osaa kääntää negatiiviset asiat positiiviseksi. Hän ylläpitää hyvää luokkahenkeä, ja on aina valmis auttamaan meitä tunnilla tehtävissä, joita me ei ymmärretä.”

Vapaa-ajalla nuori nainen pyrkii ylläpitämään omaa hyvinvointiaan. Ehkä tässä piileekin Karoliinan positiivisen luonteen salaisuus.
”Pyrin liikkumaan paljon: harrastan ratsastusta ja lenkkeilen paljon omien koirieni kanssa. Kuljen myös kaikki koulumatkat liikkuen, joko kävellen tai pyörällä.”
”Liikunnan tasapainoksi vietän myös paljon aikaa kavereiden kanssa. Nähdään kyllä jo koulupäivien aikana, mutta olemme myös paljon yhdessä koulun jälkeenkin.”

Karoliinaa oli kiitelty perusteluissa muun muassa hyvän luokkahengen ylläpitämisestä. Miten tulevan lähihoitajan mielestä hyvä luokkahenki syntyy?
”Hyvä luokkahenki vaatii, että jokainen ryhmäläinen tuntee olonsa hyväksi. Jokaisen annetaan olla oma itsensä, eikä toista arvostella. Meidän luokassa on juuri tällainen meininki! Jokainen saa sanoa oman mielipiteensä, ja jokaista kuunnellaan.”
Lähihoitajaopiskelija on todella tyytyväinen myös omaan kouluunsa.
”Mielestäni Esedu on tosi kiva paikka opiskella. Täällä on sopivan rento meininki: täytyy opiskella ahkerasti, mutta huolehditaan myös opiskelijoiden viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista. Mun mielestä Esedussa on asiat tosi hyvin!”

Lopuksi Karoliina haluaa antaa vinkkejä muille esedulaisille, tuleville eturivin taitajille:
”Muistakaa, että koulu on pakko käydä loppuun, jos haluat saavuttaa tulevaisuudessa jotain. Siihen on siis syytä panostaa. Jos nyt jaksat panostaa koulun käyntiin, niin se varmasti palkitaan myöhemmin!”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Lisätietoa Huikee amis hyvinvoinnin teemavuodesta

Jaa sivu