8.12.2016

Tulevat huippumyyjät kisasivat Mikkelissä

Esedun ja MAMKin liiketalouden opiskelijat kisasivat kolmatta kertaa järjestetyn myyntikilpailun merkeissä Mikkelin kävelykadulla. Kilpailuun osallistui lähes 80 tulevaa huippumyyjää, jotka myivät myyntikojuissa 19 eri yrityksen tuotteita.

Opiskelijat olivat jakautuneet eri myyntitiimeihin, joissa jokaisessa oli sekä Esedun että MAMKin opiskelijoita. Opiskelijoiden kilpailusuoritusta arvioi mysteryshoppaajien raati, joka koostui Esedun myynnin ammattitutkinnon opiskelijoista sekä työelämän edustajista.
”Kaikki kisajoukkueet olivat todella hyväkäytöksisiä ja panostaneet selkeästi kilpailuun.”, kommentoi kilpailun tuomaristo opiskelijoiden myyntisuorituksia.

Kilpailun voiton vei Kuntokeskus Otteen joukkue: Eveliina Kylmäkorpi, Miika Nykänen, Jere Moilanen ja Aapo Tirronen. ”Meillä oli todella hyvä ryhmähenki joukkueen kesken. Positiivinen fiilis välittyi varmasti myös asiakkaille. Hyvällä otteella mentiin läpi koko kisan!”, kommentoivat voittajajoukkueen jäsenet Moilanen ja Tirronen.
”Kuntokeskus Otteen joukkueen suoritus oli tasaisen varmaa, jossa jokainen jäsen osallistui myyntityöhön. Myyntitilanteissa näkyi hyvä vasta-argumentointi, vaikka myytävä tuote ei ollut helppo.”, kommentoi kilpailun tuomaristo valintaansa.
Kilpailun kolme parasta joukkuetta oli tuomariston mielestä selkeästi panostanut kilpailupäivään, joka näkyi esimerkiksi yhtenäisissä asuissa sekä myyntikojujen sisällössä.

Kilpailuraati halusi muistaa myös yksilösuorituksessa onnistuneita opiskelijoita. Tuomariston mielestä yksilösuorituksessa onnistuivat erityisesti kolme opiskelijaa: Mira Saloniemi (Kaupunki lahjaksi), Sami Saraste (Timanttiset) ja Roope Lappalainen (Mikkelin Valokuvausliike).
”Valttini kilpailusuorituksessa oli ehdottomasti sisukkuus. Lähdin sillä ajatuksella, että ei saa luovuttaa. Asiakkaiden ahkera kontaktointi toi menestystä.”, kommentoi Lappalainen.
”Myös minun taktiikkani oli asiakkaiden kontaktointi ja houkutteleminen meidän kojulle. Olin myös ottanut todella paljon selvää myytävästä tuotteesta etukäteen. Tämä oli todella kiva kokemus. Toivottavasti tällaisia mahdollisuuksia tulee meille myös lisää.”, kertoi Saloniemi.

”Myyntikilpailu on opiskelijoille pitkä oppimisprojekti, joka on sidottu kiinteästi heidän opintojaksoihin. Opiskelijat ovat työstäneet myynti- ja markkinointiosaamistaan yhdessä yritysten kanssa. Tapahtuma on erinomainen osoitus hyvästä paikallisesta yhteistyöstä oppilaitosten, yritysten ja Mikke Ry:n kesken. Uusia kujeita ensi vuodeksi on jo suunnitteilla.”, paljastavat Esedun myyntipäällikkö Teija Pylkkänen ja MAMKin yritysasiamies Minna Pasila.

Kilpailun kolmen kärki:

  • Kuntokeskus Ote: Eveliina Kylmäkorpi (MAMK), Miika Nykänen (MAMK), Jere Moilanen (Esedu) ja Aapo Tirronen (Esedu)
  • Huvihurtta: Sini Tanttu (MAMK), Julius Vähämaa (MAMK), Vilma Lepistö (Esedu) ja Elina Ollikainen (Esedu)
  • Otava Food Factory: Anniina Teittinen (MAMK), Olli-Pekka Häkkinen (MAMK), Antti Valjakka (Esedu) ja Roope Venäläinen (Esedu)

Kolme yksilösuorituksesta palkittua opiskelijaa:

  • Mira Saloniemi (MAMK)
  • Sami Saraste (MAMK)
  • Roope Lappalainen (Esedu)

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Kuvateksti: Voittajajoukkueen jäsenet Aapo Tirronen (vas) ja Jere Moilanen.

Jaa sivu