4.7.2014

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista

Mikkelin Palloilijoissa pelaava Akim Sairinen valmistui merkonomiksi tänä keväänä. Lisäksi hän suoritti kahden tutkinnon opinnot, joten toukokuussa ammattitutkinnon lisäksi oli hankittuna myös ylioppilastutkinto. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen ei ole kuitenkaan aina ruusuilla tanssimista, mutta oikealla asenteella mahdollista.

Akim tuli opiskelemaan Eseduun liiketaloutta vuoden lukio-opintojen jälkeen.
”Hain liiketalouden opintoihin, koska ala vaikutti kiinnostavalta. Päätin yhdistää lukio-opinnot merkonomin opintoihin, ja lähdinkin suorittamaan kahden tutkinnon opintoja.”

Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueeseen Akim siirtyi toisena opiskeluvuotenaan. Hänen mielestään Esedu tarjosi mahdollisuuden panostaa urheiluun.
”Opettajat olivat joustavia, ja tarvittaessa antoivat minulle korvaavia lisätehtäviä.”

Urheiluakatemiaan osallistuminen toi entistä enemmän joustavuutta opintoihin. Urheiluakatemiassa harjoitellaan akatemiavalmentajan johdolla 1-2 kertaan viikossa.
”Meillä urheiluakatemiaan kuului treenit joka tiistai- ja torstaiaamu. Mukana treeneissä oli myös paljon muiden alojen sekä lukion opiskelijoita.”

”Esedussa oli todella hyvä ilmapiiri. Opettajat olivat mukavia ja rentoja.” Opiskeluvuosista Akimille jäikin käteen hyvien muistojen lisäksi myös todella tärkeitä taitoja. Yksi tärkeä taito, jota tarvitaan sekä koulun penkillä että jalkapallokentillä, on tiimityö. ”Ryhmässä työskentelyn lisäksi opin toimimaan entistä oma-aloitteisemmin sekä olemaan aktiivisempi.”

Jalkapalloilijan ura vaatii paljon aikaa ja panostusta. Kausi kestää huhtikuusta syksylle, jolloin kotipelien ja harjoitusten lisäksi kertyy myös vieraspelimatkoja.
”Talvella treenejä on noin viidesti viikossa. Tämän lisäksi teen myös paljon omia harjoituksia, jotta kehityn paremmaksi. Kesällä treenejä ja pelejä on enemmän. Pitkien pelimatkojen jälkeen aamuherätykset kouluun oli välillä haastavia.”

”Onnistuminen on paljolti kiinni omasta asenteesta.” Asenne Akimilla onkin kohdillaan. Positiivisuus sekä halu kehittyä ja tavoitella omia unelmiaan vie hänet vielä pitkälle. Kesällä Akim suuntaa armeijaan Vekaranjärvelle, mutta katseissa siintää jo haaveet mahdollisesta urasta Euroopan jalkapallokentillä.

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Jaa sivu