2.9.2020

Uudet opiskelijat ryhmäytyivät EseduStartissa Mikkelissä

Pääsin organisoimaan ja ohjaamaan EseduStarttia, joka on aloittavia opiskelijoita varten järjestetty tapahtuma. Olen 3. vuoden yhteisöpedagogiopiskelija ja teen tällä hetkellä työharjoittelua Etelä-Savon ammattiopistolla. EseduStartissa ensimmäiset kaksi päivää opiskelijat pääsivät tutustumaan Esedun yhteistyökumppaneihin kuten eri hankkeisiin, toimijoihin ja yhdistyksiin.

Mikkelin Urheilupuiston kauniissa miljöössä SEPPO-pelin siivittämänä kyllä viihtyi! Sää helli ja oli mielenkiintoista seurata ryhmien siirtymistä rastilta toiselle. Pelin ohjausta pääsin myös itse kokeilemaan ja siinä oli mielestäni mukavaa, että siinä yhdistyi teknologian tuomat mahdollisuudet, mutta ytimessä oli kuitenkin ryhmän sisäinen yhdessä tekeminen ihan fyysisessä ympäristössä.  Samalla pelin ohjaaja sekä ryhmät voivat viestiä ja antaa sekä saada palautetta reaaliajassa.

Toiset kaksi päivää opiskelijat viettivät Otavankadun kampuksella tutustuen sen palveluihin, tiloihin sekä toimintoihin. Mielestäni on hienoa ja tärkeää, että uusille opiskelijoille luodaan tila ja aika tutustua niin toisiinsa, kuin tulevan oppimisympäristönsä kannalta oleellisiin tahoihin näin toiminnallisesti. Myös yhteisöllisyys ja työelämälähtöisyys nousivat nähdäkseni tärkeiksi teemoiksi tapahtumassa. Esimerkiksi mukana olleet yhteistyökumppanit ovat opiskelijoiden tulevia harjoittelu- ja työpaikkoja, sekä tarjoavat opiskelijoille harrastusmahdollisuuksia ja voivat siten edistää heidän hyvinvointiaan.

Vaikka tapahtumatuotanto on minulle ennestään jo tuttua, sai jälleen huomata, kuinka jokainen tapatuma antaa jotakin uutta ainutlaatuisuudellaan. Tunnelmasta minulle välittyi opiskelijaryhmien orientoituminen, toisaalta rento yhdessä tekeminen. Oli ilo huomata, kuinka opiskelijat heittäytyivät mukaan toimintaan. Mielekästä oli lisäksi se, että pääsi jo näin alkuun itsekin näkemään ja tutustumaan uusiin opiskelijoihin.

Teksti: Maria Matilainen
Kuva: Tuomo Räsänen

Jaa sivu