25.4.2017

Vanhempainfoorumissa ideoitiin tulevaisuuden amista

Esedun ensimmäinen vanhempainfoorumi kokoontui maaliskuussa Otavankadulla. Mukaan oli ilmoittautunut yli 50 vanhempaa. Illan aikana keskusteltiin mm. ammatillisen koulutuksen uudistumisesta, opiskelijahyvinvoinnista sekä kiusaamisen vastaisista toimintamalleista.

Rehtorit Marja Anttalainen (hyvinvointi- ja palvelualat) ja Vesa Vainikainen (tekniikka ja liikenne) ovat tyytyväisiä vanhempainfoorumin antiin. ”Hienoa, että saimme näin monta huoltajaa liikkeelle. Illan aikana keskustelimme monesta meille ja huoltajille tärkeästä asiasta”, rehtorit kertovat.

Rehtorit esittelivät vanhemmille opetuksen painopisteitä Esedussa sekä mitä paljon puhuttu ammatillisen koulutuksen reformi käytännössä tarkoittaa. Koulutuspäällikkö Marja Teräväinen kertoi opiskelijahyvinvointiin liittyvistä asioista ja kuraattori Katariina Romo kävi läpi kiusaamisen vastaista toimintamallia.

Tilaisuudessa pohdittiin yhdessä myös sitä, millaista ammatillisen koulutuksen pitäisi tulevaisuudessa olla. Ryhmätyöskentelyn tuloksena syntyi pitkä lista hyvinkin konkreettisia ehdotuksia ja toiveita opetuksen kehittämiseksi ja organisoimiseksi.

Huoltajat toivovat mm.:

  • koulutusta, joka vastaa työelämän tarpeisiin
  • joustavia opintopolkuja opiskelijoille
  • täysiä opiskelupäiviä ja opiskelun tiivistämistä
  • työelämän pelisääntöjen ja perustaitojen opettamista

Toivelistalla oli myös tiukempaa kuria, kotitehtäviä, säännöllisempää liikuntaa, ammattiyhdistystietoutta, huoltajille enemmän tietoa miten nuorella menee, lisää opettajaresursseja, yhdistelmätutkintoja, ensiaputaitoja jne.

Anttalainen ja Vainikainen kiittävät huoltajia aktiivisesta läsnäolosta vanhempainfoorumin ensimmäisessä tapaamisessa. ”On todella tärkeää, että voimme käydä aktiivista vuoropuhelua myös huoltajien kanssa opetuksemme kehittämiseksi. Tästä on hyvä jatkaa ensi lukuvuonna.”

Vanhempainfoorumi kokoontuu muutaman kerran lukuvuodessa. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet vanhemmat ja huoltajat. Vanhempainfoorumin tapaamisista ilmoitetaan wilmassa ja www-sivuilla.

Kuvassa: Rehtori Vesa Vainikainen kertoo ammatillisen koulutuksen uudistuksista vanhempainfoorumin ensimmäisessä tapaamisessa.

Jaa sivu