11.5.2016

Venäläiset hakevat Esedusta oppia ammattiosaamiseen

Esedulla on koulutuksessa tämän ja ensi viikon aikana venäläisiä opiskelijoita kolmella eri alalla. Koulutukset on ostanut Moskovan alueella toimiva Energia-college ja niihin osallistuu lähes 60 venäläistä nuorta. Tämä on suomalaista koulutusvientiä parhaimmillaan.

Tällä viikolla (9.-13.5.2016) venäläisiä koulutetaan matkailussa ja suurtalousalalla. Ensi viikolla (16.-20.5.2016) parikymmentä venäläistä on rakennusalan koulutuksessa.

Koulutusten toteutuminen on Esedulle pitkän ja järjestelmällisen työn tulos. Energia-collegen apulaisjohtaja Irina Ignatova otti yhteyttä Eseduun ensimmäisen kerran joulukuussa 2014. Sen jälkeen neuvotteluja oppilaitoksen johdon kanssa on käyty useita kertoja.

Venäjä on hyvin kiinnostunut Suomen ammatillisesta koulutusosaamisesta. ”Suomen koulutusjärjestelmä toimii ja opiskelijamme menestyvät ammattitaitokilpailuissa myös kansainvälisesti. Venäläiset viittaavat usein Suomen koulutusjärjestelmään maailman parhaana”, kertoo Esedun koulutusvientivastaava Riikka Oittinen.

Suurtalousalan koulutuksessa venäläisiä perehdytetään mm. leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistukseen kuten konvehti- ja konditoriatekniikoihin, jälkiruokakastikkeisiin ja –lisäkkeisiin, kylmiin alkupaloihin ja hienoihin pääruokiin.

Matkailualan koulutuksessa venäläiset tutustutetaan mm. luontomatkailuun, opastus- ja matkanjärjestäjäpalveluihin sekä tutustutaan heidän kanssaan alueen matkailualan yrityksiin. Ryhmä käy yritysvierailulla mm. Anttolanhovissa, Tertin kartanossa, Kyyhkylän kartanossa ja Marjan matkakodissa. Eilen matkailualan ryhmä oli paistamassa makkaraa Salosaaren laavulla.

Esedu on niittänyt mainetta Venäjällä laadukkaana ammatillisena oppilaitoksena osallistumalla mm. ainoana suomalaisena oppilaitoksena Venäjän kansallisiin ammattitaitokilpailuihin jo vuodesta 2014. Myös tänä vuonna Esedun opiskelijoita on lähdössä kilpailemaan Venäjän kansallisiin ammattitaitokisoihin toukokuun lopulla.

Katso lisää kuvia Esedun FB-sivuilta.

Teksti ja suuratalousalan kuvat: Laura Salonen

Jaa sivu