7.10.2016

Venäläiset hakevat Esedusta oppia autokorinkorjaukseen

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun auto-osastolla valmennettiin tällä viikolla (3.-7.10.2016) Venäjän parhaita autokorikorjauksen opiskelijoita. Opiskelijat ovat ehdolla Venäjän maajoukkueeseen, joka lähtee edustamaan Venäjää Abu Dhabissa 2017 pidettäviin WorldSkills-ammattitaitokisoihin.

Valmennukseen osallistui viisi venäläistä autoalan opiskelijaa neljästä eri oppilaitoksesta sekä viisi eksperttinä toimivaa opettajaa viidestä eri oppilaitoksesta. Valmennuksessa käytiin läpi WorldSkills-kilpailujen tyyppisiä autokorikorjauksen työtehtäviä kuten rungon mittausta, oikaisua, hitsausta jne.

Mukana valmennuksessa oli myös jo huhtikuussa Esedussa valmentautuneet Igor Ivanov ja Sergei Maljutin Shadrinskin polyteknisestä collegesta. Ivanov osallistui Suomen ammattitaidon SM-Taitaja-finaaliin toukokuussa 2016 ja saavutti kilpailussa lajinsa parhaat pisteet.

Venäläisten kilpailuvalmennukseen kuului myös fyysisestä kunnosta huolehtiminen, koska työ on fyysisesti kuormittavaa. Valmennusryhmä aloitti aamunsa aamulenkillä Kalevankankaan maastossa ja iltaisin ryhmä treenasi Esedun kuntosalilla tai Urskin urheilukentällä.

Kilpailuvalmennuksesta vastasivat autokorikorjauksen opettajat ja Taitaja-ekspertit Teuvo Särkkä ja Vesa Pyrhönen. ”Töitä tehdään hyvällä fiiliksellä. Kilpailijat ovat jo hyvätasoisia, mutta Esedussa heistä hiotaan huippuja”, Pyrhönen totesi valmennuksen alkaessa.

Kolmannen vuoden autoalan opiskelijat toimivat avustajina valmennuksessa. He muun muassa hakivat työkaluja ja huolsivat niitä sekä työkoneita.

Kilpailuvalmennuksen tilasi Esedulta WorldSkills Russia, joka on ammatillisen koulutuksen kehittämistä Venäjällä koordinoiva organisaatio. WorldSkills Russia järjestää Venäjällä vuosittain Suomen Taitaja-kilpailuja vastaavat opiskelijoiden ammattitaitokilpailut. Kaikki Esedulla nyt valmennuksessa olevat opiskelijat osallistuivat viime keväänä Venäjän kansallisiin ammattitaitokilpailuihin autokorinkorjauksessa.

Kilpailuvalmennus oli niin sanottu kovalla rahalla toteuttava koulutus. Sponsoreina tapahtumassa olivat Vauhti-Vaunu, Etelä-Savon auto sekä Autokilta. Vauhti-Vaunu toimitti kilpailijoille varaosia.

Venäläisten autokorikorjauksen valmennus 3.-7.10.2016, Esedun autohallissa nro. 4, Raviradantie 4-6, Mikkeli.

Jaa sivu