13.4.2021

Vietämme ensi viikolla lempiruokaviikkoa Mikkelin toimipisteiden ravintoloissa

Esedun opiskelijoille järjestettiin aiemmin kysely lempiruokatoiveista. Saimme kyselyyn yli 80:ltä opiskelijalta ruokaehdotuksia lempiruokaviikolle, jota vietämme Mikkelin toimipisteiden lounasravintoloissa viikolla 16 (19.-23.4.).
”Osa kyselyyn vastanneista opiskelijoista oli osannut hyvin esitellä ruokalajinsa raaka-aineiden alkuperän ja nimetä jopa jalostajia. Monissa vastauksissa oli huomioitu lähialueidemme tuottajat. Näitä luimme valitsijaraadin kanssa ylpeänä”, kertoo Esedun ruokapalvelupäällikkö Terttu Pulkkinen.
Ruokaehdotukset olivat lähes kaikki toteuttamiskelpoisia kouluruokailussa. Muutama ehdotuksista olisi soveltunut paremmin ravintolaan á la carte -listalle, kuten esimerkiksi pippuripihvi punaviinikastikkeessa ja cordon bleu.
”Molemmat mainituista ovat klassisia ravintolaruokia, ja olimme iloisia tästä gastronomisesta tietämyksestä. ”

Valitsijaraati palkitsi tehdyistä ehdotuksista yhden. Palkittavaksi nousi sähköalan opiskelijan tekemä ehdotus.
”Opiskelija perusteli ateriaehdotustansa seuraavasti: Paikallista Saimaan kalaa. Ahvenfileet voi olla vähän liikaa pyydetty, mutta esimerkiksi ’roskakala’ käyttömurekkeena, pihvinä tai pullina on herkullista kuin ekologistakin! Myös lämpimän juureslisäkkeen ainekset esim. lanttu, porkkana ja palsternakka varmasti löytyvät helposti lähistöltä”.
Palkittuun ehdotukseen pohjautuva ateriakokonaisuus tarjoillaan lempiruokaviikolla ke 21.4.

Raati katsoi, että palkinnon ansaitsee myös puualan opiskelijan ehdotus kaalilaatikosta. Opiskelija antoi keittiölle myös ohjeet hyvän kaalilaatikon valmistukseen, ja vielä kaiken lisäksi neuvoi kasvisversion valmistuksen.
”Kiitos näistä vinkeistä ja katsotaan, miten ruokapalvelutiimimme onnistuu tiistaina 20.4. näitä neuvoja noudattamaan.”

Molemmat palkitut opiskelijat tulevat saamaan yhteistyökumppaneidemme lahjoittamat tuotelahjat viikolla 16. Opiskelijoihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Kinnarin toimipisteen ehdotuksista valitsimme logistiikka-alan opiskelijan ehdottaman karjalanpaistiaterian, joka tarjoillaan perinteisin valmistusraaka-ainein to 22.4.
”Valitettavasti emme pysty tarjoamaan opiskelijan ehdottamaa hirvenlihaversiota. Salosaaren toimipisteen opiskelijoilta tuli myös monta hyvää varteenotettavaa ehdotusta. Valitsimme keskiviikkona tarjottavan kasvisruoan puutarha-alan opiskelijan ehdottamana”, kertoo Pulkkinen.

Puutarha-alan opiskelija oli kuvaillut pinaattiletut maistuvaksi ateriakokonaisuudeksi runsaan puolukkahillon ja kananmunakastikkeen kera. Lempiruokaviikon maanantain ateria on koostettu useiden opiskelijoiden pikaruokatoiveiden pohjalta.
”Pitsa-, hampurilais- ja tortillaehdotukset niputimme raadin kanssa broileritortilloiksi, joita tarjoilemme lempiruokaviikolla maanantaina.”

Monissa vastauksissa toistui myös toive kreikkalaisesta (feta) salaatista. Tähän toiveeseen Esedun ruokapalvelut haluavatkin vastata koko viikon ajan, joten kreikkalaisen salaatin komponentit löytyvät viikon aikana salaattibuffetista. Toiveissa nousi myös esiin mm. mannapuuro, perunavelli, kasvissosekeitto ja pannari.
”Lempiruokaviikon perjantaina tarjolla onkin kasvissosekeittoa sekä jälkiruokana pannukakkua mansikkahillolla. Tiistaina aamupuurolle teemme tarjolle mannapuuroa mehukeiton kera.”

Valitsijaraati kiittää kaikkia osallistuneita ja toivomme, että viikon 16 ateriat maistuvat teille hyvät asiakkaamme!

Lisätietoja: Sari Laakso ja Terttu Pulkkinen

Lempiruokaviikon ruokalista:

Maanantai 19.4.

  • Tortillat (broileria juustokastikkeessa)
  • Mifua juustokastikkeessa

Tiistai 20.4.

  • Kaalilaatikko (ohraryynit)
  • Vege kaalilaatikko härkiksestä ja ohraryyneistä

HUOM! Tiistaina aamupuurolla tarjolla mannapuuroa ja mehukeittoa

Keskiviikko 21.4.

  • Järvikalapihvit, lämmin kasvislisäke (porkkana, palsternakka hiven), Järvikylän yrttinen dippikastike (Grüne sauce), keitetyt tillillä maustetut perunat
  • Pinaattiohukaiset, puolukkahilloa, kananmunakastiketta

Torstai 22.4.

  • Karjalanpaisti, perunasose, lämmin kasvislisäke, puolukkahilloa
  • Porkkanakasvisgratiini

Perjantai 23.4.

  • Kasvissosekeitto
  • Jälkiruokana pannaria sekä mansikkahilloa
Jaa sivu