23.5.2018

Vuoden ammattilaiset on valittu

Esedun opiskelijayhdistys Esedu ry:n hallitus valitsi vuoden ammattilaiset valmistuvien opiskelijoiden joukosta. Tänä keväänä vuoden ammattilaisia valittiin yhteensä 13.

Opiskelijat ja henkilökunta saivat äänestää valmistuvien opiskelijoiden joukosta eri alojen vuoden ammattilaiset. Vuoden ammattilaiset -äänestyksen valinnoissa huomioitiin kaikki opiskelijat, jotka valmistuvat tai ovat valmistuneet keväällä 2018.
”Ääniä annettiin todella hyvin. Vuoden ammattilaiset äänestyksen valintoihin vaikutti mm. äänestyksen yhteydessä annetut perustelut.”, kertoo opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Aliisa Rahikainen.

”Haluamme äänestyksellä muistaa valmistuvia ammattilaisia, kiittää niitä ketkä ovat edustaneet omalla osaamisellaan omaa alaansa sekä ammatillista koulutusta. Toivomme että kaikki valmistuvat opiskelijat olisivat ylpeitä omasta ammattistaan ja osaamisestaan.”, jatkaa Rahikainen.

Vuoden ammattilaiset vm. 2018

 

Kone- ja metalliala, koneistaja
Kasperi Kohvakka
”Kasperi on loistava tekijä. Opintojen aikana huomannut, että Kasperi on todella eteenpäin suuntautunut. Hänellä on selkeät suunnitelmat mitä tehdä amiksen jälkeen. Päätti suorittaa kone- ja metallialan perustutkinnon loppuun oppisopimuksella. Kasperilla on aina positiivinen asenne, joka kantaa pitkälle ja tarttuu myös lähellä oleviin.”

Autoala, autokorinkorjaaja
Thanapol ”Toni” Suansap
”Todellinen autoalan ammattilainen. Osaava tekijä, jolla sujuu homma kuin homma. Toni on taitava käsistään, ja siten oman alansa todellinen taituri. Pääsi toista vuotta peräkkäin mukaan korinkorjauksen taitajafinaaleihin.”

Sosiaali- ja terveysala, lähihoitaja
Ronja Lundberg
”Ronja on tavoitteellinen, kehittyvä ja osaava ammattilainen. Hänellä on loistavan omintakeinen huumorintaju, josta riittää iloa opiskelu- ja työyhteisöön. Ronjassa on suomalaista sisukkuutta – arvot ja asenne ovat kohdillaan.”

Sähköala, sähköasentaja
Markus Åkerlund
”Markus on todella ahkera ja motivoitunut sähköalan opiskelija. Hänellä on jo hyvin kokemusta oman alansa töistä, ja tulee varmasti pärjäämään loistavasti tulevaisuudessa. Markus on aktiivisesti mukana vaikuttamassa ja kehittämässä opiskelijoiden sekä koulun asioita. Markus on ystävällinen ja avulias. Muutenkin todella hauska tyyppi! Hän on avulias ja opastaa jokaista apua tarvitsevaa parhaansa mukaan. Pitää jokaista saman arvoisena ja ottaa jokaisen huomioon.”

Liiketalous, merkonomi
Julia Tiihonen
”Julia on todella järjestelmällinen ja hoitaa aina sovitut asiat huolellisesti – kiitettävän tasoisesti. Julia on suorittanut kaksoistutkintoa ammatillisten opintojen ohella. Ammatilliset opinnot hän on suorittanut kahteen vuoteen. Kaikin puolin todella ammattitaitoinen tulevaisuuden talous- ja toimistopalvelujen osaaja.”

Metsäala, metsäkoneenkuljettaja
Aleksi Kiuru
”Aleksi on osoittanut taitonsa ja menestymisensä taitajakilpailuissa. Erittäin taitava metsäkonekuski ja potentiaalinen tulevaisuuden yrittäjä! Aleksi on erittäin sosiaalinen ja oma-aloitteinen, hänen kanssaan on mukava painaa hommia! Aleksi tuntee suurta ylpeyttä omasta alastaan, ja ei peittele sitä.”

Kauneudenhoitoala, kosmetologi
Tiina Kolehmainen
”Tiina on aina ollut erittäin motivoitunut opiskelija ja kannustanut muita! Osaa ottaa muut huomioon ja auttaa tarvittaessa. Hän on ehdottomasti vuoden ammattilainen omalla alallaan!”

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala, tarjoilija
Iida Arpiainen
”Iida on ehdottomasti ollut luokan tähtioppilas! Aina hyvä asenne työskentelyä ja opiskelua kohtaan, aito kiinnostus kehittää itseään, työpaikkaa ja koko alaa. Iidalla on todella kova työmoraali ja paljon hyvää kokemusta lyhyen työuran ajalta. Tuonut paljon iloa monelle työpaikalle ja ollut korvaamaton apu. Kehittynyt valtavasti opiskelujen aikana ja jatkanut itsensä kehittämistä työpaikoilla, hän on saamassa loistavan uran tarjoilijana.”

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala, kokki
Riikka Karjalainen
”Riikalla on erinomaiset kommunikointi- ja vuorovaikutustaidot, ja siksi hänen kanssaan on helppo tehdä yhteistyötä. Hän on ollut työssäoppimassa ravintoloissa ympäri Suomen sekä ulkomaanvaihdossa samalla verkostoituen alan muihin ammattilaisiin. Riikan monipuolinen ja kokemuksia täynnä oleva opintopolku antaa hyvän pohjan tulevalle ammattilaiselle. Ammatillisesti Riikka on erittäin kunnianhimoinen ja määrätietoinen tulevaisuuden ravintoalan ammattilainen.”

Logistiikka-ala, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Teemu Puuska
”Teemu on rento ja mukava opiskelukaveri. Jaksaa tsempata muita aina. Rauhallisella otteella taitaa oman alansa työtehtävät, ja onkin saanut jalan työelämän oven väliin ennen valmistumistaan. Menestynyt myös oman alansa taitajakisoissa.”

Matkailu, matkailupalvelujen tuottaja
Veera Olkkonen
”Veera on sosiaalinen ja positiivinen kaksoistutkintolainen, joka on osoittanut ahkeruutensa niin koulussa kuin työelämässäkin. Veera on iloinen nuori nainen, jonka hymy piristää kenen tahansa päivää.”

Hiusala, parturi-kampaaja
Sanni Juuti
”Sanni on aina iloinen ja positiivinen, tsemppaa muita sen minkä kerkeää. Osaava hiusalan ammattilainen, joka varmasti osoittaa ammattitaitonsa työelämässä.”

Pintakäsittely, maalari
Natalia Nyassi
”Natalia on todellinen oman alansa ammattilainen, joka jaksaa olla aina positiivinen ja jakaa iloista fiilistä myös muillekin. Natalia on edustanut Esedua monissa eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Erityisen aktiivisesti ollut mukana oman alansa kv-yhteistyössä. Tulevaisuuden ammattilainen, jonka positiivinen asenne vie vielä pitkälle.”

Teksti ja kuva: Marika Auvinen

Lisätietoja äänestyksestä:
opiskelijayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Aliisa Rahikainen (puh. 0440 172 210)
markkinointisuunnittelija Marika Auvinen (puh. 044 711 5511)

Kuvateksti: Logistiikka-alan vuoden ammattilainen Teemu Puuska edusti Esedua Taitaja SM-finaaleissa Tampereella toukokuussa 2018.

Jaa sivu