19.2.2018

Yhteishaussa tarjolla yli 600 opiskelupaikkaa

Esedulla on tarjolla yhteishaussa 611 opiskelupaikkaa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Valittavana on koulutusta yli 20 eri ammattiin. Valtakunnallinen yhteishaku ammatilliseen ja lukiokoulutukseen alkaa tiistaina 20.2. ja päättyy 13.3.2018.

Mikkelissä on haussa 467 opiskelupaikkaa 21 ammattiin. Suurimmat aloituspaikkamäärät Mikkelissä ovat lähihoitajakoulutukseen, merkonomikoulutukseen sekä autoalan ja rakennusalan perustutkintoihin.

Pieksämäellä on haussa 144 opiskelupaikkaa 11 ammattiin. Suurin aloituspaikkamäärä Pieksämäellä on metsäkoneenkuljettajakoulutukseen. Toiseksi eniten paikkoja on merkonomikoulutukseen.

Yo-hakijoille on paikkoja Mikkelissä kolmeen eri tutkintoon. Ylioppilaat voivat hakea Mikkelissä lähihoitajaksi, merkonomiksi sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon. Muihin tutkintoihin ylioppilaat ja muut peruskoulun jälkeisen tutkinnon suorittaneet voivat hakea jatkuvassa haussa.

Ammatillisten perustutkinto-opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollista suorittaa myös ylioppilastutkinto. Näistä kahden tutkinnon opinnoista kiinnostuneet hakevat yhteishaussa Eseduun. Lukio-opintoihin haetaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Pieksämäellä jatketaan viime syksynä aloitettua tekniikan alojen yhteistyötä, jossa opiskelija saa ensimmäisen opiskeluvuonnaan perustiedot kaikista neljästä tekniikan alasta. Halutessaan ammattialaa on mahdollista vaihtaa ensimmäisen opiskeluvuoden lopulla. Mukana yhteistyössä ovat Esedun kaikki neljä tekniikan alaa: sähkö-, auto-, rakennus- sekä kone- ja tuotantotekniikka.

Myöhemmin keväällä tulee hakuun ammatilliseen koulutukseen valmentava Valma-koulutus, joka on tarkoitettu hakijoille, jotka ovat epävarmoja ammatinvalinnastaan tai haluavat korottaa peruskoulun arvosanojaan. Haku Valmaan käynnistyy 22.5.2018.

Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Täyttämättä jääneet opiskelupaikat tulevat jatkuvaan hakuun kesä-heinäkuussa. Opinnot alkavat ensi elokuussa.

Valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen uudistuksen myötä tutkintoja on yhdistetty ja joidenkin tutkintojen nimet ovat muuttuneet. Hiusalan ja kauneudenhoitoalan perustutkinnot ovat yhdistyneet yhdeksi hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnoksi. Kiinteistöpalvelualan sekä kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnot ovat yhdistyneet puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnoksi.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto on lyhentynyt ravintola- ja catering-alan perustutkinnoksi ja liiketalouden perustutkinto on muuttunut liiketoiminnan perustutkinnoksi.

Tutustu tarkemmin:

Jaa sivu