28.3.2017

Yrittäjyys vahvistaa opettaja Markku Partasen osaamista

Pintakäsittelyalan opettaja Markku Partanen on ryhtynyt sivutoimiseksi yrittäjäksi. Partanen perusti viime vuoden lopulla rakennuspiirtämiseen erikoistuneen Suunnitteluasema Etelä-Savo Ky:n.

Yrittäjyys tarjoaa Partaselle hyvän tavan ylläpitää työhistorian aikana kertynyttä osaamistaan. Tästä yrittäjyysosaamisesta ja työelämäsuhteista hyötyvät myös pintakäsittelyalan opiskelijat.

Esedu suhtautuu työntekijöidensä yrittäjyyteen myönteisesti. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta ovat vahvasti mukana ammatillisessa koulutuksessa sekä Esedun strategiassa. Opiskelijoista yhä suurempi osa työllistää itse itsensä valmistumisensa jälkeen.

Esedussa nähdään, että opettajan oma yritystoiminta tukee myös opiskelijoiden osaamisen kehittämistä. Yrittäjyydessä vahvistuvat sellaiset taidot, joita opettajan roolissa ei välttämättä opita.

Esedu ohjeistaa opettajiaan tekemään yrittäjyydestään työnantajalle sivutyöilmoituksen. Opettajan yritystoiminta ei saa luonnollisesti haitata omaa päätyötä, eikä yritystoiminta saa olla kilpailevaa toimintaa työnantajan kanssa. Opettajien sivutoiminen yrittäjyys on luonteeltaan pienimuotoista, eikä se häiritse markkinoilla toimivien yritysten toimintaa.

Markku Partanen uskoo vahvasti, että hänen yritystoimintansa tukee hyvin hänen pääammattiaan opettajana. ”Oma osaaminen vahvistuu ja työelämäyhteydet paranevat, tästä hyötyvät myös opiskelijat”, vakuuttaa Partanen.

Suunnitteluasema Etelä-Savo Ky tarjoaa mm. rakennussuunnittelua, rakennuslupapiirrustuksia, työmaavalvontaa sekä kuntotutkimuksia. ”Työ on ensisijaisesti ajattelutyötä, joka voi jalostua päätyön aikana tai vaikka nukkuessa”, kertoo Partanen.

Partanen on toiminut pintakäsittelyalan opettaja vuodesta 2012. Hänellä on 20 vuoden työkokemus korjausrakentamisesta ja erilaisista maalaus- ja pintakäsittelyalan tehtävistä.

Teksti ja kuva: Laura Salonen

Kuvassa: Sivutoiminen yrittäjyys auttaa opettaja Markku Partasta vahvistamaan omaa osaamistaan.

Jaa sivu