Tutustu opiskelukaupunkeihin

Mikkeli – kaikkea se osaa!

Saimaan kaunis Mikkeli on rohkeasti kehittyvä Etelä-Savon maakuntakeskus. Usko tai älä, mutta Mikkelistä on vain parin tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulle ja useat muutkin keskuskaupungit ovat aivan lähietäisyydellä.

Mikkelissä yhdenvertaisuus, kestävä kehitys, koulutus, turvallisuus ja ylpeys omasta tekemisestä ovat elämän perusasetukset. Mikkeli on luotettava alusta uusille ajatuksille ja innovaatioille – erityisen hyvin Mikkeli tunnetaan digitaalisuudesta, teknologiasta sekä luomu-, matkailu- ja metsäalan osaamisesta.

Hyvinvointi, elinvoima ja osallisuus tarjoavat mikkeliläisille turvallisen paikan elää ja luoda uutta. Harrastusmahdollisuudet Mikkelissä ovat erittäin monipuoliset. Kaunis luonto on aina kävelymatkan päässä ja puhtaat vedet sekä metsät antavat jokaiselle tilan rauhoittua.

Mikkelissä eläminen on helppoa ja ruuhkatonta!

 

Mikkelin kaupungin lukuja

  • perustettu vuonna 1838
  • pinta-ala 3 229,57 km²
  • vesistöä 681,11 km²
  • 53 152 asukasta (tammikuu 2020)

Helppoa ja sujuvaa arkea Pieksämäellä

Pieksämäki on noin 18.000 asukkaan vireä kaupunki, jolla on keskeinen sijainti rautateiden ja maanteiden risteyksessä, aivan Mikkelin, Jyväskylän ja Kuopion kupeessa. Tapahtumiin ja luontomatkailuun panostavassa puistokaupungissa asut edullisesti ja saavutat palvelut helposti myös jalan tai pyöräillen.

Uudella Hiekanpään oppilaitos- ja hyvinvointikampusalueella sukupolvet kohtaavat. Eri oppilaitosten ja alojen opiskelijoiden yhdessäolo mahdollistaa mielenkiintoisten kohtaamisten ja innovatiivisten projektien syntymisen. Opiskelupäivän lomassa tai jälkeen voit käydä virkistäytymässä Hiekanpään rantapuistossa luontopolun, rantalentopallon tai puistoluistelun merkeissä. Alueella ovat myös kaupungin keskeiset liikuntatilat uimahallista sisäliikuntatiloihin. Ne mahdollistavat monen eri lajin harrastamisen.

Pieksämäki tarjoaa monipuoliset julkiset ja kaupalliset palvelut ravitsemus- ja hyvinvointipalveluista vähittäistavarakauppaan. Tarjolla on hyvin harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Erityisesti kulttuuri- ja yhdistystoiminta on vilkasta ja tekemistä löytyy moneen makuun.

Hyvien palveluiden lisäksi Pieksämäellä on luontoa ja rauhaa sekä turvallinen ympäristö, jossa on tilaa hengittää ja hengähtää.

Pieksämäen seudulla tarvitaan osaajia. Terveys- ja sosiaaliala sekä teollisuus ovat suuria työllistäjiä ja lukuisat yritykset etsivät parhaillaan osaavia tekijöitä. Erilaisia uravaihtoehtoja on siis tarjolla.

Pieksämäkeen on helppo ihastua!

 

Jaa sivu