Tekstivastine: Kone- ja tuotantotekniikka

 

Äänitiedosto Soundcloudissa

No niin Olen Kosusen Petri ja opetan hitsausta ja levytöitä tässä Esedun Mikkelin metalli puolella ja

Meiltähän valmistuu levyseppähitsaajia sitten koulun koulun jälkeen ja opiskelupaikka meillä on tuossa Raviradantie 4-6. Elikkä siinä jäähallille menevän tien varressa.

Tai ammatillisten opintojen aineinahan meillä on tämmöisiä, kun valmistustöissä toimiminen mikä sisältää, sitten levy- ja hitsaustöiden perusteet,

sitten myöskin koneistuksen perusteet, sitten siinä on asennus ja automaatio, mikä sisältää koneasennusta ja hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa. Sekä myöskin jonkin verran sähköpuolta.

Ja tietenkin sitten näistä pakollista ammatillisista aineista on toi hitsauksen ja levytöiden perusteet.

Sitten on mahdollista, vaikka joutuu ottamaan niitä valinnaisia ammatillisia aineita, niin siellä on sitten aika laaja skaala.

On ruostumattoman ja alumiinin hitsausta, on korjaushitsausta.

Sitten pelkkä hitsaus mikä pitää niin kuin.. syvennetään vähän siihen itse hitsaukseen. Sitten on teräsrakennetöitä, CNC-särmäystä.

Mahdollisesti jos löytyy semmoinen sopiva työpaikka opintojen aikana pääsee oppisopimukseen, niin on mahdollista ottaa kunnossapitoa, ohutlevytöitä.

Että todella, todella iso valikoima on noita ammatillisia ammatillisia valinnaisia.

Ja meillä on toi opiskelut ollut nyt sillä tavalla, että se ei ole millään tavalla aikaan riippuvainen, että opiskelut menee jokaisen jokaisen kohdalta suurin piirtein omia polkujaan, että nuo ammatilliset pakolliset ammatilliset aineet kun on saatu käytyä.

Niin sitten jokainen oikeastaan lähtee tuota omille teille.

Että nopeimmillaan mulla on peruskoulusta tullut opiskelija valmistunut.. siinä meni reilu 2 vuotta.

Eli aloitti 2018 elokuussa ja nyt sitten valmistu tuossa joulukuun aikana 2020. Eli sen pystyy hyvinkin hyvinkin nopeasti käymään tuon koulun, mutta se sitten vaatii tietysti itseltään aika paljon töitä että pystyy suoriutumaan siitä.

Opiskelutyyli on semmoinen meillä et me ollaan aika paljon tuolla tai sanotaan varmaan 90% ajasta.

Tehdään niinku pajalla töitä eli niin sanotusti ollaan haalarit päällä ihan oikeasti oikeassa töissä ja asiakastöitä me yritetään tehdä niin paljon kuin niitä on, mutta toki ennen kuin aloittavat opiskelijat tai aloittaneet opiskelijat pääsee asiakastöihin kiinni niin pitää vähän harjaannuttaa niitä perustietoja ja taitoja, että pystyy sitten tekemään mahdollisimman laadukasta työtä niiden mahdollisten asiakastöiden kanssa.

Ja tietysti ainahan se pitää pyrkiä mahdollisimman hyvään laadukkaaseen työhön, koska se on sitten hirveän helppo on minun sitten tuonne yrityksiin tarjota teitä opiskelijoita kun tiedän että työ teette hyvän hyvän ja laadukkaan työn.

Kone ja laitekantahan meillä on hyvä. Meillä on monipuoliset koneet tuolla.

Löytyy CNC-ohjattua särmää, CNC-ohjattua levyleikkuria. Sitten löytyy mankeli ja millä tehdään tuommoisia lieriömäisiä muotoja levyistä.

Nyt hitsauslaitteet on hyvät. Oppilaitoskäyttöön itseasiassa todella hyvät.

Ja sitten tietysti nuo.. kun sanoin, puhuin siitä ohutlevypuolesta, niin myöskin sillä puolella on hyvät käsityölaitteet, koska se ohutlevytyöt on hyvin pitkälti käsin kanttaamista ja mankeloimista ja käsin leikkaamista.

Myöhän toimitaan sitten aikuisten kanssa samassa samoissa tiloissa. Että meillä ei ole niinku semmoista erillistä tilaa, missä on aikuisopiskelijat eli niin sanotut jatkuvan haun opiskelijat.

Vaan kaikki toimitaan samoissa tiloissa ja olen todennut sen erittäin erittäin toimivaksi.

Että siinä saattaa olla viisikymppinen kaveri ja just peruskoulusta päässyt 16-vuotias kaveri työparina ja molemmat oppii toisiltaan.

Jaa sivu